Andros Townsend myöntää murtuneensa kyyneliin, kun siirto Burnleyyn kariutui ikkunan takarajalla. 32-vuotias kokenut Valioliiga-laituri oli jo sopinut ehdoista, mutta `sarjanousija perääntyi pyrkimyksenään keskittyä nuoriin pelaajiin.

Townsend on ollut ilman seuraa jätettyään Evertonin viime kauden jälkeen.

– Se oli ehkäpä raskain keskustelu, jonka olen käynyt urani aikana. Jos olisin huono, enkä saisi sopimusta, pystyisin valmistautua siihen. Mutta etsin jo taloja, kouluja ja pelinumerostani puhuttiin. Sitten minulle kerrottiin, ettei sopimusta tullutkaan, Townsend kertoi Radio 5:n Monday Night Club -ohjelmassa.

Townsend on harjoitellut Lontoossa entisen seuransa Tottenhamin alle 18-vuotiaiden miehistössä pitääkseen itsensä kunnossa. Hän kävi neuvotteluja myös muiden seurojen kanssa siirtoikkunan lopussa.

Neuvotteluja oli niin Turkkiin kuin Saudi-Arabiaankin.

– Olin koko takarajapäivän Turkissa. Agenttini sanoi, että minulla oli 100-prosenttinen sopimus. Odotin koko takarajapäivän, eikä sitä tullut. Tämä on ollut minun kuukauteni. Ihmiset ovat antaneet valheellista toivoa.

– Joku tuntematon agentti kertoi sitten Saudien takarajapäivänä, että Saudi-Arabian kolmosdivisioonan seuran puheenjohtajan haluavan värvätä minut. Olin innoissani päästä taas pelaamaan.

– Soitin hänelle seuraavana aamuna ja hän sanoi järjestävänsä tapaamisen. Lopulta minulle ilmoitettiin, ettei uusia pelaajia hankittaisi.

Townsend kärsi polven eturistisidevamman maaliskuussa 2022 pelatessaan Evertonissa. Hän uskoo pitkän kuntoutuksen vaikuttaneen seurojen kiinnostukseen.

– En ole pelannut kilpailullista ottelua 18 kuukauteen. Englantilaisseurat eivät voi ikäni ja minuuttien puuttumisen myötä riskiä. Yritän tarkastella ulkomaita, jos seurat voisivat värvätä minun kaltaiseni kokeneen pelaajan. Minuuttien puuttuminen koitui kuitenkin taas ongelmaksi.

LUE MYÖS!