Barcelonasta lainattu laitahyökkääjä Ansu Fati on Brightonin tämän kauden ylivoimainen palkkakuningas, kertoo Athletic.

Moni hieraisi silmiään, kun Brighton kertoi hankkineensa 20-vuotiaan Fatin Katalonian suurseurasta. Espanjan maajoukkuelaituria on pidetty yhtenä kotimaansa suurimmista lupauksista, jopa Lionel Messin manttelinperijänä Barcelonassa.

Superlupauksen maineessa ollut Fati on kuitenkin kärsinyt lyhyellä urallaan jo muutamastakin ikävästä loukkaantumisesta, eikä hänelle olisi ollut välttämättä luvassa järin isoa roolia tämän kauden Barcelonassa.

Fatin viikkopalkka on noin 184 000 euroa, josta Brighton maksaa 80 prosenttia. Albionin maksettavaksi jää hieman vajaat 150 000 euroa, mikä on huomattavasti enemmän kuin Brightonin muille pelaajille maksetaan.

Viime kaudella Brightonilla oli Valioliigan toiseksi pienimmät palkkakulut Brentfordin jälkeen, mutta ne ovat kasvamassa seuran viime kausien hyvien sijoitusten ja europelien myötä.

Jos Fatia ei lasketa, Brightonin parhaiten palkatut pelaajat ovat Lewis Dunk ja Adam Lallana, joiden viikkoliksa on reilun 80 000 euron luokkaa. Valtaosa muista pelaajista tienaa 40 000 – 60 000 euroa viikossa.

Fati on ehtinyt pelata Brightonin paidassa neljä ottelua, mutta hän ei ole saanut vielä maalitiliään auki.