Niin Arsenal kuin Manchester United hävisivät tiistai-illan ottelunsa Mestarien liigassa.

Lensin hornankattilassa kotijoukkue aloitti rohkeasti, ja rakenteli ottelun ensimmäiset hyökkäykset. 10 peliminuutin jälkeen Arsenal sai kuitenkin pallonhallinnasta kiinni, ja pyöritti varsin pitkän ruletin viimeisen kenttäkolmanneksen rajoilla. 14. minuutilla se tuotti tulosta, kun Gabriel Jesus sai pallon juoksuun Bukayo Sakalta, karisti puolustajan niskastaan ja sijoitti vasempaan alakulmaan.

Arsenal vaikutti menevän menojaan halliten tapahtumia. 25. minuutilla puntit kuitenkin tasoittuivat, kun Adrien Thomasson pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi sijoittamaan upeasti takakulmaan; 1-1.

Puolen tunnin pelin jälkeen Mikel Artetan uhkapeli kokoonpanon suhteen otti takaiskun, kun puolikuntoisena avaukseen lähetetty Saka putosi nurmen pintaan. Gunnersin Starboy penkille, tilalle Fabio Vieira.

Daily Cannon

@DailyCannon
Does Mikel know Saka doesn't *have* to play every minute?

Toisen jakson alku Stade Bollaert-Delelisillä mentiin varsin tasaisissa merkeissä, eikä ainakaan Arsenal saanut tilanteita luotua ensimmäsen puolikkaan tapaan.

Kun vieraiden hyökkäyspeli sakkasi, teki ranskalaisryhmä johtomaalin, riistettyään jälleen kerran pallon keskikentällä. Przemyslaw Frankowski rynni oikealta, ja keskitti voimalla boksin rajoille. Elye Wahi laukoi vastaavalla voimalla vasemmalta ohi David Rayan.

Arteta reagoi takaiskuun triplavaihdolla; ulos loisto-otteita hyökkäyssuuntaan esittänyt Oleksandr Zinchenko, Leandro Trossard sekä Kai Havertz. Kentälle Ben White, Reiss Nelson ja Emile Smith Rowe. Hetkeä myöhemmin myös kapteeni Martin Ødegaard sai siirtyä sivuun, sisään Eddie Nketiah.

Arsenal sai vasta aivan ottelun lopussa paineen takaisin Brice Samban maalille, mutta ei palloa sisään. Lopputulos koitiyleisön riemuksi 2-1.

Vuorovedolla ulosajoon saakka

Manchester United tuntui vievän Galatasarayta selkeästi Old Traffordilla, ja onnistui maalinteossa 17. minuutilla, Marcus Rashfordin vapautettua Rasmus Højlundin puskemaan pallon verkkoon.

Kotijoukkueen maaliodottama pysyi koko jakson hurjasti vieraita korkeammalla, mutta tauolle mentiin silti tasatilanteessa.

Eräänlaisen kotiinpaluun tehnyt Wilfried Zaha sai 1-1 -maalin onnekkaastikin nimiinsä, kun veto painui kimmokkeen kautta sisään 23. peliminuutilla.

Højlundin illan toinen syntyi nostolla maalivahti Fernando Musleran yli, 67. minuutilla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
…and now yes — it’s three goals in two Champions League games for Rasmus Højlund in his career 🔴🇩🇰

Galatasarayn vuoro tuli jälleen neljää minuuttia myöhemmin. Kerem Aktürkoglu napautti vasempaan alakulmaan, 2-2.

Casemiro otti illan toisen varoituksensa 77. minuutilla, tarjoillen vieraille ulos matkatessaan myös rangaistuspotkun – jossa Mauro Icardi epäonnistui. Argentiinalainen sai kuitenkin hyvityksen muutamaa minuuttia myöhemmin, nostaen pallon yli viivaltaan irroneen Andre Onanan; loppulukemiksi 2-3.

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
Sum up André Onana's time at Manchester United in ONE word?