Arsenal pelaa tiistaina kello 22 Suomen aikaa alkaen Mestarien liigaa, Ranskan pääsarjassa viime kaudella toiseksi sijoittuneen Lensin vieraana. Vaikka illan isännät ovat aloittaneet kautensa vaivalloisesti, muistuttaa Ligue 1 -asioihin erikoistunut toimittaja Matt Spiro muutamasta tosiseikasta.

Matt Spiro

@mattspiro
Mikel Arteta right to expect ‘huge battle’ tonight against a Lens side that is well coached, physical, and will pushed really hard by their incredible supporters.

Some thoughts on why this might be tougher night for #Arsenal than many think... #RCLARS

Lens ei ole pelannut euro-otteluita 20 vuoteen, joten kannattajien todella uskotaan panostavan tähän iltaan. Ranskan viime vuosien kannattajalevottomuudet huomioiden paikalliset viranomaiset ovat luokitelleet pelin korkean riskin tapahtumaksi.

Franck Haisen valmentamaa ryhmää kipparoi entinen Nottingham Forest -maalivahti Brice Samba. Hänen lisäkseen Spiro nostaa esiin puolustustrion Facundo MedinaKevin DansoJonathan Gradit.

Arsenal-kannattajistossa on toivottu Mikel Artetan säästelevän pelissä muiden muassa Bukayo Sakaa, sunnuntaina edessä olevaa Man City -ottelua varten.

– Jos Saka pelaa, hän voi odottaa normaalia enemmän ruhjeita, sillä Argentiinan maajoukkuetoppari Medina on hyvin kovaotteinen.

Matt Spiro

@mattspiro

Matt Spiro

@mattspiro
Lens have enjoyed an incredible rise under the excellent Franck Haise, having won promotion just 3 years ago. Excitement levels huge as Lens return to CL after 21-year absence. These were the scenes in town as fans watched Sevilla game on big screen
Defence was Lens strength last season, and the excellent back 3 of Medina, Danso, Gradit remains. If Saka plays, he can expect to end the night with more bruises because Argentine international Medina (LCB) is an extremely aggressive and rugged defender

Samaan aikaan Lens-Arsenal -ottelun kanssa käynnistyy Old Traffordilla Manchester Unitedin ja Galatasarayn välinen Mestarien liiga -vääntö. Kaikkiaan kilpailussa pelataan tiistaina kahdeksan ottelua.