Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puhui medialle ennen joukkueensa Mestarien liiga -ottelua RB Leipzigia vastaan keskiviikkona. Katalonialainen antoi kysyttäessä palaa kunnolla tutusta aiheesta.

– Minä luen lehdestä että ensi vuonna pelataan entistä useammissa kilpailuissa. Vastaan kyllä kysymyksiin tästä aiheesta, mutta muuttavatko minun kommenttini asioita mitenkään? Eivät todellakaan.

– Espanjassa Carlo Ancelotti sanoo samoin, Italiassa Maurizio Sarri… Ei meillä ole aikaa analysoida asioita, miettiä mitä teemme hyvin, mitä huonosti. Totta puhuen, minä olen manageri, mutta en enää valmentaja. Ei meillä ole aikaa harjoitella, tai prosessoida asioita. Matheus (Nunes), Jeremy (Doku)… luuletteko että me voimme antaa heille aikaa oppia asioita, luuletteko että meillä on aikaa prosesseihin?

– Tuloksia halutaan kaikkialla heti. Hyvän ruuan pitää kuitenkin saada valmistua rauhassa. Jos sen laittaa mikroaaltouuniin, ei kyse ole samasta asiasta.

Guardiola harmittelee odotuksia, joita hänen lähes kaiken voittaneelle joukkueelleen asetetaan.

– Tuloksia vaaditaan. Lisää, lisää, korkeammalle, paremmin! Kun viimeksi putosimme (Liigacupista), koska Newcastle ansaitsi paikkansa jatkossa, minulta kysyttiin että olenko pettynyt kun emme enää voi voittaa kaikkia neljää pokaalia. Oletteko tosissanne?, manageri tuhahtaa nauraen.

– Kaikkea on liikaa mutta silti, jos minä olen managerina ja kilpailuita tulee, me pelaamme niissä.