Monet hieraisivat silmiään, kun Liverpool hankki Andy Carrollin Newcastlesta yli 40 miljoonalla eurolla tammikuussa 2011.

Liverpool oli juuri myynyt Fernando Torresin melkein 60 miljoonalla eurolla Chelseaan ja tarvitsi espanjalaiskärjelle mitat täyttävän korvaajan.

Valinta kohdistui Carrolliin.

Carroll pelasi tuolloin ensimmäistä kunnollista kauttaan Valioliigassa. Hyökkääjä sai paljon vastuuta Newcastlessa ja kiitti peliminuuteista maaleillaan. Carroll iski syyskaudella 11 maalia Newcastlen paidassa Valioliigassa ja sitä seurasi talvinen siirto Anfieldille.

Aika Liverpoolissa oli kuitenkin vaikeaa. Carroll sai mukavasti peliaikaa kaudella 2012-13, mutta iski vain neljä maalia Valioliigassa. Carroll edusti Liverpoolia 58 ottelussa ja teki niissä vain 11 maalia.

Carroll paljasti L’Équipen haastattelussa toivoneensa, ettei läpäisisi Liverpoolin lääkärintarkastusta.

– Liverpool teki uskomattoman tarjouksen tammikuun siirtoikkunan päätöspäivänä ja yhtäkkiä löysin itseni helikopterista, enkä ymmärtänyt, miksi olin siellä. Olin loukkaantunut ja toivoin, ettei lääkärintarkastus menisi läpi, Carroll totesi.

– Aikani Liverpoolissa auttoi minua kasvamaan, koska lähdin pois mukavuusalueeltani. En tiennyt elämästä tai jalkapallosta Newcastlea lukuun ottamatta yhtään mitään.

Carroll, 34, pelaa nykyisin Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Amiensissa. Viisi ottelua uudessa seurassaan pelannut hyökkääjä ei ole toistaiseksi avannut maalitiliään.