Arsenal koki melkoisen takaiskun tiistai-iltana hävittyään Mestarien liigan lohkovaiheessa ranskalaiselle Lensille. Lens voitti kotiottelunsa 2-1.

Tappion lisäksi Arsenal sai enemmänkin huonoja uutisia, sillä joukkueen ykköstähti Bukayo Saka joutui jättämään kamppailun kesken jo puolen tunnin kohdalla. Arsenal-luotsi Mikel Artetan mukaan Sakan tilanne ei näytä hyvältä ja on täysin mahdollista, ettei hyökkääjä pelaa viikonloppuna, kun Arsenal haastaa Valioliigan kärkikamppailussa Manchester Cityn.

CBS Sportsin jalkapalloasiantuntija ja Arsenalin seuralegenda Thierry Henry otti kantaa Sakan loukkaantumiseen.

– Lens on vaikea paikka. Sinut voidaan tietenkin yllättää vierasotteluissa Mestarien liigassa. Se tapahtui minulle ja kaikille muillekin. On vaikea voittaa vierasotteluita Mestarien liigassa. Hävisit. Sellaista tapahtuu, mutta näyttää siltä, että menetit samalla Sakan. Yhtäkkiä sinun ykköspelaajasi puuttuu viikonlopun Manchester City -ottelusta. Eddie Nketiahin, Leandro Trossardin ja Kai Havertzin on astuttava esiin.

Henryn mukaan Saka on pelannut liian paljon. Nuorukainen ei ole saanut lepovuoroja alkukauden aikana.

– Tämä ei ole kritiikkiä Artetaa kohtaan, mutta voin sanoa Sakasta vain sen, että hän on pelannut jatkuvasti ja jonain hetkenä se on vain liikaa. Kenties tämä oli fyysisesti vähän liikaa Sakalle, Henry viittasi nuorukaisen suuriin peliminuutteihin.

Arsenal on voittanut Manchester Cityn edellisen kerran Valioliigassa joulukuussa 2015. Henryn mukaan Arsenalin on lähdettävä voittamaan ottelua Sakan poissaolosta huolimatta.

– Tietenkin häntä kaivataan. En tiedä, miten pitkään hän on sivussa, mutta meidän on löydettävä keino Manchester Cityn voittamiseen, koska emme ole onnistuneet siinä pitkään aikaan Valioliigassa.

Arsenalin ja Manchester Cityn välinen valioliigaottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 18.30.