Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että laitapuolustaja Rico Lewis on yksi parhaista pelaajista, joita hän on ikinä valmentanut.

Lewis, 18, murtautui viime kaudella näyttävästi Cityn edustusjoukkueeseen, joka juhli keväällä triplamestaruutta.

Nuorukainen ei ole vielä kuluvalla sesongilla pelannut suuria minuutteja, mutta keskiviikkona hän esiintyi edukseen, kun City voitti RB Leipzigin 3-1 Mestarien liigassa. Lewis operoi täydet minuutit keskikentällä ja syötti vieraiden avausosuman.

Guardiola on tunnettu vuolaista kehuistaan, mutta ottaen huomioon, että hän on luotsannut esimerkiksi Lionel Messiä, lienee selvää, kuinka isossa arvossa hän pitää Lewisia.

– Mikä pelaaja! Mikä pelaaja! Olen ollut manageri 14-15 vuotta ja olen ollut onnekas, kun sain valmentaa yhtä maailman parhaista pelaajista Barcelonassa, sanoi Guardiola Athleticin mukaan.

– Hänen kaltaisensa pelaajan (Lewis) pelaaminen taskuissa, miten hänen täytyy liikkua keskikenttäpelaajana, liikkua tiloissa, hän on yksi parhaista, joita olen koskaan valmentanut.

– Hän on nöyrä kaveri, joka ei puhu paljon. Hän ei ole pelannut tällä kaudella paljon, mutta hän tulee pelaamaan.

Manchester City on aloittanut urakkansa Mestarien liigassa kahdella peräkkäisellä voitolla. Seuraavassa lohkopelissään se vierailee Young Boysin vieraana Sveitsissä 25. lokakuuta. Valioliigassa City kohtaa tulevana sunnuntaina Arsenalin vieraskentällä.

Squawka Live

@Squawka_Live
Rico Lewis' game by numbers vs Leipzig:

59 touches
44 passes completed
5 chances created (most)
5/5 duels won
4 final third entries
2 tackles won
2 fouls won
1 assist
1 shot

Manchester City's youngest ever player to record an assist in the Champions League. ✨

Linkki twiittiin.