Arsène Wenger lukeutuu Arsenalin suurimpiin seuralegendoihin.

Wenger valmensi Arsenalia vuodet 1996-2018. 22 vuoteen mahtui 1231 virallista ottelua, kolme Valioliigan mestaruutta ja seitsemän FA Cupin voittoa.

Wenger, 73, on työskennellyt FIFA:n kehitysjohtajana marraskuusta 2019 lähtien.

Aaron Ramsey oli Arsenalissa kirjoilla vuodet 2008-19. Keskikenttäpelaaja kuului kunnossa ollessaan Wengerin luottopelaajiin.

FourFourTwo haastatteli Ramseyta, joka otti kantaa siihen, miten Wengeriä kohdeltiin viimeisinä Arsenal-vuosinaan. Kannattajat olivat kyllästyneitä Wengeriin ja vaativat ranskalaislegendaa poistumaan seuran päävalmentajan paikalta.

– Totta puhuen sitä oli vaikea katsoa. Hän antoi kaikkensa seuralle niin monen vuoden ajan. Vaikeuksista huolimatta hän onnistui viemään meidät Mestarien liigaan vuodesta toiseen ja voitimme pokaalejakin. Wenger kieltäytyi niin monesta houkuttelevasta tarjouksesta jäädäkseen Arsenaliin taistelemaan hurjia summia käyttäneitä seuroja vastaan.

Ramsey iloitsi siitä, että Arsenal julkaisi kesällä Emiratesin edustalle rakennetun Wengerin patsaan.

– Uskon, että Wengerin lähdön jälkeen ihmiset alkoivat arvostaa hänen saavutuksiaan. Wenger on tehnyt enemmän Arsenalia kohtaan kuin kukaan muu. Olin todella ylpeä pelatessani Wengerin alaisuudessa. Nyt hänellä on patsas stadionin edustalla, eikä kukaan ansaitse sitä häntä enemmän.