West Hamin keskikenttäpelaaja James Ward-Prowse myöntää, että Englannin maajoukkueen ulkopuolelle jääminen toista kertaa tällä kaudella on ”valtava pettymys”.

Ward-Prowse, 28, on esiintynyt A-maajoukkueessa 11 kertaa, mutta tänä vuonna häntä ei ole kutsuttu vielä kertaakaan Englannin paitaan.

Kesällä Ward-Prowse siirtyi Southamptonista West Hamiin 34.8 miljoonalla eurolla kasvattajaseuransa pudottua Valioliigasta. Hän on aloittanut uransa Hammersissa loistavasti tehtaillen kahdeksaan peliin yhteensä kaksi osumaa ja kuusi maalisyöttöä.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ei kuitenkaan nähnyt Ward-Prowselle käyttöä syyskuun peleihin tai tämän kuun otteluihin Australiaa ja Italiaa vastaan.

Southgaten pelaajavalinnat ovat jälleen herättäneet keskustelua etenkin Harry Maguiren (Manchester United), Jordan Hendersonin (Al-Ettifaq) ja Kalvin Phillipsin (Manchester City) kohdalla.

Moni on kyseenalaistanut, riittävätkö Hendersonin näytöt heikkotasoiseksi luonnehditussa Saudi-Arabian liigassa maajoukkuekutsuun. Maguire ja Phillips taas ovat jääneet seurajoukkueissaan vähälle vastuulle, mutta he ovat olleet jo pitkään Southgaten luottonimiä.

Ward-Prowse on pelannut viimeisten seitsemän päivän aikana enemmän kuin Phillips koko kaudella.

– Se oli valtava pettymys. Kuten olen monesti haastatteluissa sanonut, pelaajana voi kontrolloida vain tiettyjä asioita, kuten pelaamista sellaisella tasolla, jonka uskot riittävän siihen, että saisit kutsun, kommentoi Ward-Prowse Mirrorin mukaan.

– Lisäksi on tärkeää päästä pelaamaan säännöllisesti, ja minä teen kumpaakin tällä hetkellä. Minusta tuntuu, että minulla menee hyvin, mutta valinta ei osunut kohdalleni.

– Mutta olen keskittynyt West Hamiin, teen parhaani tälle seuralle ja nautin jokaisesta minuutista, joten kauan se jatkukoon.

Squawka

@Squawka
James Ward-Prowse has been directly involved in more goals this season for West Ham (7) than Kalvin Phillips has made appearances for club & country (6). 🧐

Linkki twiittiin.