Tottenham on ollut todennäköisesti alkukauden suurin yllättäjä Valioliigassa. 

Tottenhamille oli helppo povata vaikeaa kautta, sillä joukkueen kapteeni ja monivuotinen johtotähti Harry Kane siirtyi elokuussa Bayern Müncheniin.

Tottenham lähti kuitenkin lokakuun maajoukkuetauolle Valioliigan kärkipaikalta. Kahdeksasta ottelusta tuloksena on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä, 20 pistettä ja sarjan kärkipaikka. Tottenham on tasapisteissä Arsenalin kanssa, mutta johtaa sarjaa tehtyään enemmän maaleja kuin paikallisvastustajansa.

Pelaajaurallaan vuodet 2007-14 Arsenalia edustanut Bacary Sagna uskoo, ettei Tottenham osallistu mestaruustaisteluun.

– Arsenal ja Manchester City muodostavat mestaruustaistelun. Tottenham sulaa tuttuun tapaan. Kyse ei ole vain Arsenal-kannattajan näkökulmasta. En usko Tottenhamin kykenevän pelaamaan riittävän tasaisesti kautta läpi. Heung-min Sonia lukuun ottamatta en näe yhtäkään pelaajaa, joka kykenisi johtamaan joukkoja, Sagna totesi Metrolle.

– Kunnioitan Tottenhamin pelaajia. He pelaavat hyvää jalkapalloa hyvän valmentajan alaisuudessa, mutta kausi on todella pitkä, enkä usko heidän kykenevän kilpailemaan mestaruudesta pitkässä juoksussa. He aloittivat kauden hyvin ja voivat päästä Mestarien liigaan, mutta en näe heidän taistelevan mestaruudesta.

Tottenhamin ja Arsenalin kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2 -tasapeliin Emiratesilla.