Tottenham voitti Liverpoolin puolitoista viikkoa sitten Valioliigassa 2-1. 

Ottelu nousi valtavaksi puheenaiheeksi Englannissa, sillä Liverpoolin Luis Díazin maali hylättiin virheellisesti paitsiona. 

Díaz vei Liverpoolin avausjaksolla johtoon, mutta linjatuomari liputti maalin paitsioksi.

VAR-tuomarit olettivat kentällä olleiden tuomareiden hyväksyneen maalin, jolloin VAR näytti vihreää valoa maalille, mutta todellisuudessa peliä jatkettiin Tottenhamin vapaapotkulla. VAR-tuomareiden toiminta on herättänyt paljon porua niin Englannissa kuin ympäri maailman.

Englannin ammattilaisjalkapallon erotuomaritoiminnasta vastaavan PGMOL-järjestön pomo Howard Webb otti kantaa tapaukseen Sky Sportsin haastattelussa. Webb muistutti, että kyseessä on inhimillinen, vaikkakin poikkeuksellinen ja harmittava virhe.

– Teimme poikkeuksellisen ratkaisun, kun julkaisimme audion tapahtuneesta niin nopeasti. Halusimme näyttää kaikille sen, minkä nopeasti ymmärsimme olleen inhimillinen virhe. Se oli keskittymisvirhe. Olemme kaikki pettyneitä siihen, ettei VAR korjannut selkeää virhettä, jonka näimme kentällä, kun maali hylättiin, Webb totesi.

– Kukaan ei ole tuomareita pettyneempi tapahtuneeseen. He haluavat vaikuttaa peliin positiivisesti, mutta tässä tilanteessa niin ei tapahtunut. Tietenkin ilman VAR:iakin se maali olisi pysynyt hylättynä, mutta VAR on olemassa voidakseen korjata tuomarien kentällä tehdyt väärät ratkaisut. Tietenkin me olemme pettyneitä. Työmme oli selvittää, mitä oli tapahtunut ja mitä voimme tehdä, jottei tällaista tapahtuisi tulevaisuudessa.