Harry Maguire on ollut yksi kuluvan kauden puhutuimpia pelaajia, vaikkei häntä ole juurikaan nähty pelikentillä.

Maguire menetti viime kaudella avauskokoonpanon paikkansa Manchester Unitedissa ja kesällä Erik ten Hag otti topparilta kapteeninnauhan pois. Ten Hag on toistuvasti osoittanut ratkaisuillaan, ettei luota Maguireen, joka on pelannut kuluvalla kaudella käytännössä vain pakon edessä.

Maguire kuuluu pienestä roolistaan huolimatta Englannin A-maajoukkueen ehdottomiin luottopelaajiin. Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on puolustanut Maguirea toistuvasti mediassa.

Maguire on saanut osakseen valtavasti kritiikkiä ja pilkkaamista vuosien saatossa. Urallaan Manchester Unitedissa pelannut jalkapallolegenda David Beckham tietää, millaista on saada koko kansan vihat niskaansa. Englannin A-maajoukkueen entinen kapteeni oli aikoinaan hyvin kritisoitu pelaaja kotimaassaan ennen siirtoaan Real Madridiin.

Maguire paljasti lehdistötilaisuudessa saaneensa soiton Beckhamilta.

– Se merkitsi minulle valtavasti. Olen puhunut urani aikana siitä, miten Beckham on ollut pelaaja, jota katsoin ylöspäin nuorempana. Ikävä kyllä minusta ei tullut maaleja tekevää ja syöttävää laitahyökkääjää, mutta hän oli minulle nuorempana suuri roolimalli. Tämäkin näyttää, millaisesta huipputyypistä on kyse, kun hän lähestyi minua. Arvostan sitä todella paljon. Se oli koskettavaa.

– En halua kertoa liikaa siitä keskustelusta, mutta pääasia on se, että Beckham muistutti minua siitä, mitä olen saavuttanut urallani. Hän muistutti minua niistä urani suurista hetkistä. Jokaisessa urassa kyse on huippuhetkistä ja huonoista hetkistä varsinkin, kun saavutat sen, mitä minä olen saavuttanut. Olin maailman suurimman seuran kapteeni kolmen ja puolen vuoden ajan. Beckham on ollut itsekin sillä paikalla ja tietää, millaista se on.

Maguire, 30, on pelannut kuluvalla kaudella vain 206 minuuttia Manchester Unitedin paidassa.