Jamaikan maajoukkue yrittää houkutella Manchester Unitedin hyökkääjää Mason Greenwoodia riveihinsä.

Greenwood, 22, debytoi Englannin A-maajoukkueessa syyskuussa 2020 Nations Leaguen ottelussa Islantia vastaan, mutta se on hänen toistaiseksi ainoa pelinsä miesten maajoukkuetasolla.

Hänet lähetettin tuolloin kesken maajoukkuekomennuksen kotiin, koska hän ja Manchester Cityn Phil Foden rikkoivat koronasääntöjä tuomalla ulkopuolista seuraa joukkueen hotellille.

Greenwoodin ura Englannin-kentillä on sittemmin joutunut kyseenalaiseen valoon täysin muista syistä. Hänet pidätettiin viime vuoden tammikuussa epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti viime elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa. Manchester United kertoi tulleensa hankkimansa todistusaineiston perusteella siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Seura ja Greenwood lisäsivät kuitenkin omissa lausunnoissaan, että pelaaja on myöntänyt ”tehneensä virheitä”. Unitedin ja hyökkääjän sopimus on voimassa kesään 2025 saakka. Tämän kauden hän pelaa lainalla espanjalaisessa Getafessa.

Getafessa Greenwood on päässyt kentälle viidessä ottelussa tehden niissä yhden maalin ja syöttäen yhden.

Greenwoodin tulevaisuus Englannin maajoukkueessa on täysi kysymysmerkki, mutta Jamaikan päävalmentaja Heimir Hallgrímsson olisi valmis ottamaan hyökkääjän heti riveihinsä.

– Haluaisimme saada joukkueeseemme parhaat lahjakkuudet. Jos hän (Greenwood) löytää entisen kuntonsa ja entisen tasonsa, hän pystyy varmasti auttamaan Jamaikaa, sanoi Hallgrímsson Goalin mukaan.

Jamaikan maajoukkueessa pelaavat muun muassa Valioliigasta tutut Michail Antonio, Leon Bailey ja Bobby Decordova-Reid.

SPORF

@Sporf
Jamaica offer Mason Greenwood international football hope 🇯🇲

The 22-year-old is eligible to play for Jamaica through his father with Head Coach, Heimir Hallgrimsson, revealing he would consider calling him into the side if he gets his former fitness and former levels.…

Linkki twiittiin.