Cesc Fàbregas lopetti kesällä mittavan pelaajauransa. 

Fàbregasin uran viimeiseksi seuraksi jäi Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Como. Fàbregas työskentelee nykyään Comon Primavera-joukkueen päävalmentajana.

Monet muistavat Fàbregasin parhaiten Arsenalista. Espanjalaiskeskikenttäpelaaja pelasi Arsenalin edustusjoukkueessa vuodet 2004-11. Fàbregas pelasi vuosien saatossa yli 300 ottelua Arsenalissa ja voitti seurassa kertaalleen FA Cupin.

Fàbregas käväisi Sky Sportsin haastattelussa ja kertoi mielipiteensä Mikel Artetasta ja luotsin työskentelytavoista. Fàbregas kertoi pitävänsä Artetan jalkapallofilosofiasta.

– Ehdottomasti. Nyt, kun olen toisella puolella, niin uskon ymmärtäväni, miten tärkeä valmentaja on. Ajattelin aina, että joku valmentaja on ollut minulle tärkeä ja joku toinen ei, mutta kyse on enemmänkin siitä, oletko antanut pelaajalle tarpeeksi rohkeutta ja saatko pelaajat uskomaan sen, että neuvosi auttaa todella joukkuetta voittamaan ja pelaamaan hyvin. 

– Artetalla on se ominaisuus. Hän uskoo todella paljon motivoiviin puheisiin ja rohkeuden antamiseen pelaajille. Hän kykenee inspiroimaan pelaajia tietyllä tavalla. Se toimii todella hyvin näiden nuorten pelaajien kanssa. Toivottavasti he jatkavat samalla tavalla tulevaisuudessa.

Fàbregasin mukaan Arsenalilla on hyvä mahdollisuus voittaa Valioliigan mestaruus.

– Tiedän, miten paljon he haluavat voittaa Valioliigan mestaruuden. Vierailin hiljattain Arsenalin harjoituskeskuksessa ja tiedän heidän odottavan sitä. Kykenin tuntemaan sen. He tekevät hyvin intohimoisesti töitä sen eteen. He tekevät kaiken mahdollisen onnistuakseen siinä. Mielestäni se on lähempänä kuin kertaakaan viimeisen 12-15 vuoden aikana, Fàbregas viittasi mestaruuteen.