Manchester Unitedin alkukausi on ollut suorastaan luokaton. 

Kahdeksasta sarjaottelusta tuloksena on neljä voittoa, neljä tappiota ja Valioliigan kymmenes sija. Sen lisäksi joukkue on hävinnyt molemmat Mestarien liigan lohkovaiheen ottelunsa. Kyseessä on seuran huonoin alkukausi vuosikymmeniin.

Sir Alex Fergusonin apuvalmentajana Manchester Unitedissa vuodet 2007-13 työskennellyt René Meulensteen otti kantaa joukkueen nykyisiin ongelmiin ESPN:n haastattelussa. Meulensteenin mukaan joukkueen pelaajat eivät sovi Erik ten Hagin pelitapaan.

– Manchester Unitedilla on tiettyjä heikkouksia. Raphaël Varane ei kykene pelaamaan Valioliigan rytmissä. Valioliigassa pelataan dynaamista jalkapalloa. Siellä mennään sadan kilometrin tuntinopeudella. Suurin ongelma on keskikentällä. Heiltä puuttuu energiaa ja siksi puolustus joutuu ongelmiin.

Meulensteenin mukaan pelaajat eivät ole tottuneet prässäämään aggressiivisesti läpi ottelun.

– Ten Hag haluaa joukkueen prässäävän hyvin intensiivisesti, kuten Ajaxissa, mutta häneltä puuttuu pelaajat siihen pelitapaan. Nykyisillä pelaajilla ei ole sellaista mentaliteettia, että jatkuvasti pitäisi prässätä. Casemiro ei esimerkiksi kykene siihen. Ei todellakaan. Ten Hag tietää, miten hän haluaa peluuttaa joukkuettaan, mutta hänen on löydettävä tavat saada se toimimaan.