Gareth Southgate ei ymmärrä Englannin kapteenin Jordan Hendersonin saamaa negatiivista vastaanottoa Englannin maaottelussa Wembleyllä Australiaa vastaan. Englantilaiskannattajat buuasivat keskikenttäpelaajalle hänen astuessaan kentälle ja saapuessaan sieltä pois.

Englannin 1-0-voittoon päättynyt ottelu perjantai-iltana oli ensimmäinen Hendersonin Saudi-Arabiaan siirtymisen jälkeen. Keskikenttäpelaaja jätti Liverpoolin viime kesänä ja liittyi Al Ettifaqin riveihin Steven Gerrardin valmennukseen.

– En oikein ymmärrä sitä. Hän on pelaaja, jolla on 79 maaottelua Englannin paidassa, Southgate kommentoi ottelun jälkeen.

– Hänen roolinsa on ollut ilmiömäisen tärkeä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän otti Jude Bellinghamin siipiensä alle ja on roolimalli ammattilaisuudellaan koko joukkueelle.

– Meillä ei ollut kentällä paljoakaan kokemusta, joten hänen vaikutuksensa oli tärkeää sekä ottelua ennen että sen aikana. Jotkut ihmiset päättivät buuata, enkä ymmärrä sitä.

Southgate kiisti buuauksien liittyneen Hendersonin päivitykseen tuestaan Saudi-Arabian vuoden 2034 MM-kisahankkeelle.

– Mitä tekemistä sillä on kaverin kohdalla, joka kantaa Englannin paitaa? En tiedä mihin suuntaan olemme menossa tässä kaikessa. Olen ollut vaikuttunut näistä nuhteettomista moraaliarvoista, joita maassamme on alettu vaalia. En ymmärrä sitä, Southgate totesi sarkastisesti.

LUE MYÖS!