HELSINKI. Marcus Forss vahvistaa Huuhkajia lokakuun maaotteluissa.

Sloveniaa vastaan viime lauantaina pelatussa EM-karsintaottelussa vastuuta tuli vain 13 minuuttia. Sellaista se on ollut koko Forssin maajoukkueuran ajan.

– Meillä on todella laaja hyökkäyskalusto. Se on valmentajan päätös aina, ketkä pelaavat. Niillä minuuteilla, mitä saan, teen sen, mitä pystyy tekemään, Forss sanoi Valioliiga.comille Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Forss on iskenyt Huuhkajissa vain kaksi maalia 19 ottelussa, mutta minuutteja on tullut todella hajanaisesti. Seuraavaksi vastassa on Kazakstan, joka Suomen olisi pakko voittaa tiistaina.

– Ollaan käyty Kazakstanin peliä läpi; millainen kokoonpano, millaista uhkaa ja miten puolustavat. Heillä on vastahyökkäysjoukkue, ja he puolustavat niin sanotusti low blockissa. Meidän pitää olla kärsivällisiä, ja kun menetämme pallon, pitää olla varmistus alhaalla.

Myös seurajoukkuetasolla Middlesbrough’ssa Forss on pelannut hyvin hajanaisia minuutteja. Tässä vaiheessa kautta vyöllä on vain yksi 90-minuuttinen.

– Alkukauteni on ollut todella vaikea. Viime kaudesta lähtien loukkaantuminen on vaivannut. Jos en ole ollut kokoonpanossa, olen ollut loukkaantuneena. On ollut vaikeaa päästä mukaan.

– Nyt eivät enää vammat haittaa, ja pitää vain odottaa, että saa flow’n päälle.

Forssin mukaan luotto valmennusjohdon suuntaan on kuitenkin yhä hyvällä tasolla.

– Valmennusjohto on ollut minuun tyytyväinen. Viime kausi meni todella hyvin. Aina kun olen päässyt pelaamaan, valmentajat ovat olleet tyytyväisiä.

– Viime kaudella olimme lähellä nousua Valioliigaan, eikä se ole siitä muuttunut. Toivotaan, että noustaan suoraan tai päästään ainakin nousukarsintoihin.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS