Englanti varmisti tiistaina paikkansa EM-kisoissa kaatamalla Italian kotikentällään 3-1.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon vartin kohdalla ensimmäisestä tekopaikastaan. Pallo kulki vauhdilla Italian kenttäpuoliskolta ylös, ja lopuksi Gianluca Scamacca pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä Giovanni Di Lorenzon syötöstä.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Englannille vihellettiin pilkku, kun Jude Bellingham ajoi ahnaasti rangaistusalueelle ja Di Lorenzo kaatoi hänet. Vetovastuun otti Harry Kane, joka laittoi pallon varmasti sisään.

Bellingham oli alustamassa myös Englannin toista maalia 57. minuutilla. Real Madridin nuori tähti otti keskikentällä nerokkaan kosketuksen ja pelasi pallon laitaan Marcus Rashfordille, joka leikkasi sisään ja tykitti pallon alakulmaan.

Englanti sinetöi voittonsa 77. minuutilla. Kane taisteli hyökkäsyspäässä pitkän avauksen itselleen, karkasi Italian puolustukselta ja laittoi pallon Gianluigi Donnarumman selän taakse.

C-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Englanti ENG862022-420
2Italia ITA842216-914
3Ukraina UKR842211-814
4Pohjois-Makedonia MKD822410-208
5Malta MLT80082-200

England

@England
#EURO2024 qualification: secured 🙌

The #ThreeLions are heading to Germany next summer!

Linkki twiittiin.