Aston Villan keskikenttäpelaaja Nicolò Zaniolo tapaa tiistaina seuran johtajat keskustellakseen Italiassa jylläävästä uhkapeliskandaalista, jossa hän on osallisena, kertoo La Gazzetta dello Sport.

Italian maajoukkuepelaaja on kotimaassaan tutkinnan kohteena laittomasta vedonlyönnistä.

Torinon syyttäjä suorittaa rikostutkintaa ja Italian jalkapalloliitto (FIGC) on aloittanut oman tutkintansa, joka voi johtaa vähintään kolmen vuoden pelikieltoon, jos Zaniolo todetaan syylliseksi jalkapallo-otteluihin liittyvään vedonlyöntiin.

Zaniolo, 24, on asianajajiensa välityksellä sanonut, että hän ei ole koskaan lyönyt vetoa jalkapallo-otteluista, vaan pelannut vain pokeria ja blackjackia, eikä tiennyt käyttämiensä sovellusten olevan laittomia.

Gazzettan mukaan Aston Villan seurajohto uskoo pelaajan vilpittömyyteen, mutta ”ei halua ottaa mitään riskiä”. Villan johtoporras keskustelee Zaniolon kanssa saadakseen tietää hänen versionsa tapahtumista.

Jos Zaniolo ei ole lyönyt vetoa jalkapallo-otteluista, hän on vaarassa saada Torinon syyttäjältä vain sakon. Mutta jos tutkijat todistavat, että hän löi vetoa jalkapallotapahtumista, FIGC voi määrätä hänelle yli kolmen vuoden pelikiellon.

Myös Newcastlen italialaista keskikenttäpelaajaa Sandro Tonalia tutkitaan vastaavista väitteistä. Hän siirtyi Newcastleen kesällä AC Milanista 64 miljoonan euron kaupassa.

Zaniolo vuorostaan saapui Aston Villaan Galatasaraysta lainasopimuksella, joka sisältää osto-option.

Sky Sports News

@SkySportsNews
"It was traumatic for the team"

Italy boss Luciano Spalletti on Sandro Tonali and Nicolo Zaniolo getting released from his squad to be questioned as part of a betting probe 🇮🇹

Linkki twiittiin.