David Raya on napannut Arsenalin ykkösmaalivahdin paikan itselleen.

Raya siirtyi kesällä Brentfordista Arsenaliin lainalle. Lainassa on mukana noin 40 miljoonan euron osto-optio. 

Rayan odotettiin toimivan Aaron Ramsdalen kirittäjänä, mutta toisin kävi. Ramsdale aloitti kauden ykkösvahtina, mutta Raya syrjäytti englantilaisvahdin syyskuussa. Raya on sittemmin pelannut kuusi ottelua Arsenalin maalilla, kun Ramsdale on joutunut tyytymään yhteen liigacupin otteluun.

The Athletic haastatteli Rayaa, joka kertoi roolistaan Arsenalissa.

– Taistelen ykkösvahdin paikasta. Mikel Arteta on antanut minulle luottamusta ja sen roolin. Hän halusi kaksi huippupelaajaa jokaiselle pelipaikalle ja oli minusta kiinni saada peliaikaa ja taistella siitä roolista. En halua ajatella sitä sen enempää. Jos luvassa on rotaatiota, kuten muillakin pelipaikoilla, niin autan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Rayan mukaan hänen ja Ramsdalen keskinäiset välit ovat kunnossa, vaikka kaksikko kilpaileekin samasta paikasta.

– Välimme Ramsdalen kanssa ovat todella hyvät. Olemme kavereita ja se on tärkein asia. Suhteemme on todella terve, eikä välillämme ole ongelmia. Puskemme toisiamme eteenpäin harjoituksissa päivittäin. Jos hän on henkisesti maassa, tuen häntä ja toisinpäin. Harjoittelemme tuntikausia viikottain ja tarvitset juuri tuollaisen suhteen, koska muuten harjoitukset eivät sujuisi hyvin.

Arsenal kohtaa lauantaina Chelsean Valioliigassa.