Manchester Unitedin hyökkääjä Rasmus Højlund sanoo, että San Marinon pelaajat yrittivät ”tuhota hänen uransa” tiistaina EM-karsintaottelussa.

Højlund, 20, koki kovia, kun hänen edustamansa Tanska haki 2-1-vierasvoiton San Marinosta, joka majailee FIFA-rankingin viimeisellä sijalla.

Unitedin tanskalaiskärki vastasi ottelun ensimmäisestä maalista, mutta joutui myös rujojen rikkeiden kohteeksi. Niistä törkein nähtiin aivan ottelun lopussa, kun San Marinon Roberto Di Maio tuli polvi edellä Højlundin selkään.

Di Maio ei ollut tilanteessa lähelläkään palloa, mutta selvisi törkytempustaan keltaisella kortilla. Højlundin mukaan varoitus ei ollut läheskään riittävä tuomio tilanteesta.

– Viimeisellä kaksinkamppailulla ei ollut mitään tekemistä jalkapallon kanssa, kommentoi Højlund TV2:lle.

– Se oli lopulta naurettavaa. Tuollainen rike ei voi johtaa keltaiseen korttiin. Polvi selkään – suora punainen kortti, jos minulta kysytään.

– Minusta on epäkunnioittavaa, että he lyövät ja repivät. En voi sanoa muuta kuin, että mielestäni he olivat ne, jotka aloittivat sen, ja sitten peli vain jatkui. He veivät sen seuraavalle tasolle, koska heillä ei ole mitään menetettävää. He ajattelivat: ”No, voimme yhtä hyvin yrittää tuhota uran”.

Myös Tanskan kapteeni Simon Kjær oli raivoissaan Højlundin kohtelusta. AC Milanin toppari muistutti, että Neymar joutui keskeyttämään vuoden 2014 MM-turnauksen, koska Kolumbian Juan Camilo Zúñiga tempaisi häntä samalla tavalla polvella selkään.

– Sanoin lopussa, että Højlundia vastaan tehty rike oli selkeä punaisen kortin paikka, koska se oli täysin tahallinen teko.

Kjærin mukaan San Marinon pelaajat jopa puhuivat kentällä Højlundin vahingoittamisesta.

– Se on vaarallista, ja he (tuomarit) olivat aivan siinä vieressä. Sanoin tuomarille, että seuraavaksi he yrittävät tähdätä hänen polviinsa. Sanoin myös tuomarille, että haluaako hän minun kääntävän [vastustajan puheet].

– Meillä on myös VAR. Kaukaa asti näki, että se oli sataprosenttisen tahallinen teko.

Højlund on ehtinyt pelata Manchester Unitedissa kahdeksan ottelua tehden niissä yhteensä kolme maalia. United maksoi hänestä kesällä Atalantalle 75 miljoonaa euroa.

Red Central

@RedCentrall
🚨🗣️| Rasmus Hojlund: "I don't know how my back is. You know how it is with adrenaline. Right now I feel good, but I don't know how I will feel. People know that I've had back problems in the past, so it's a frustrating situation." #MUFC 🇩🇰

Linkki twiittiin.