Manchester United -legenda Sir Bobby Charlton on kuollut. Manchesterilaisseura tiedotti Charltonin poismenosta lauantaina.

Charlton oli menehtyessään 86-vuotias. Hän kuoli varhain lauantaiaamuna perheensä ympäröimänä.

Charltonille diagnosoitiin dementia marraskuussa 2020.

Charlton teki pelaajaurallaan 758 otteluun 249 maalia Unitedisssa. Hän voitti seuran kanssa kolme Englannin pääsarjamestaruutta, Eurooppa Cupin ja FA Cupin 17 vuoden aikana.

Charlton oli myös tärkeässä roolissa Englannin historian toistaiseksi ainoassa maailmanmestaruudessa vuonna 1966. Hän voitti samana vuonna Ballon d’Orin.

Charlton on myös Englannin maajoukkuehistorian kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä 49 osumallaan Wayne Rooneyn ja Harry Kanen jälkeen.

Charlton selviytyi hengissä Münchenin lento-onnettomuudesta helmikuussa 1958, jossa menehtyi kahdeksan Manchester Unitedin pelaajaa. Joukkueen maalivahti Harry Gregg pelasti tuolloin hänet lentokoneen raunioista.

– Sir Bobby oli sankari miljoonille, eikä vain Manchesterissa ja Isossa-Britanniassa. Häntä ihailtiin urheilijana, rehellisyydestään ja taidoistaan jalkapalloilijana. Sir Bobby tullaan aina muistamaan tämän lajin jättiläisenä, United muisteli legendaansa.

LUE MYÖS!