Aaron Ramsdale menetti syyskuussa ykkösmaalivahdin roolinsa Arsenalissa.

Brentfordista lainalle Arsenaliin siirtynyt David Raya on noussut joukkueen ykkösmaalivahdiksi ja pelannut Liigacupin ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut viime viikkoina. Raya on esiintynyt edukseen Arsenalin maalilla.

Englannin A-maajoukkueen mukana ollut Ramsdale kertoi uudesta tilanteestaan Guardianin haastattelussa. Ramsdale oli ehtinyt torjua kahden vuoden ajan Arsenalin ykkösmaalivahtina ennen Rayan saapumista.

– Tämä on yksi ensimmäisistä kerroista, kun olen tässä tilanteessa, joten se on ollut vaikeaa. Tämä herättää paljon huomiota. Maalivahdin pelipaikka on sellainen, että jos sinusta ei puhuta, olet tehnyt hyvää työtä. Nyt tästä puhutaan paljon. Oli maalissa sitten minä tai David, niin pelaavan maalivahdin on kyettävä keskittymään ja pelaamaan.

Ramsdalen mukaan kaksikko tulee todella hyvin toimeen keskenään kilpailutilanteesta huolimatta.

– Olemme keskenämme 3-4 tuntia päivässä. Maalivahtiharjoituksissa on neljästä viiteen maalivahtia. Jos emme tulisi Davidin kanssa toimeen, ei tästä tulisi mitään. Teemme ammattimaisesti todella hyvin yhdessä töitä. Puskemme toisiamme eteenpäin. On päiviä, jolloin tulen huonolla mielellä harjoituksiin ja David onnistuu nostamaan mielialaani. Ja kun asiat ovat toisinpäin, on minun tuettava ja puskettava häntä eteenpäin.