Micah Richards on Manchester Cityn oma kasvatti. 

Richards nousi Manchester Cityn edustusjoukkueeseen pysyvästi tammikuussa 2006. Richards oli kirjoilla ykkösjoukkueessa lopulta yli yhdeksän vuoden ajan ja pelasi Manchester Cityssä lopulta 246 virallista ottelua. Richards juhli Manchester Cityn kanssa kahdesti Valioliigan mestaruutta. 

Kesällä 2019 ammattilaisuransa lopettanut Richards on sittemmin noussut hyvin tunnetuksi mediahahmoksi Englannissa. Richards toimii jalkapalloasiantuntijana muun muassa Sky Sportsilla ja on osallisena useissa podcasteissa.

Richards paljasti The Rest is Football -podcastissa joutuneensa aikoinaan Manchester Cityssä valehtelemaan silloiselle valmentajalleen Manuel Pellegrinille pelikunnostaan. Richardsin ilta hotellihuoneessa venähti odotettua pidemmäksi minibaarin antimien kanssa, eikä laitapuolustaja ollut pelikunnossa seuraavana päivänä.

– En muista, minne olimme matkalla. Tiesin, etten tulisi pelaamaan ja olin vasta palannut joukkueen mukaan loukkaantumiseni jälkeen. Saavuimme hotellille. Normaalisti pelaajilta otetaan kaikki alkoholit pois huoneen minibaarista, mutta omasta huoneestani löytyi kaikki mahdolliset juomat. Ajattelin, että voisin ottaa yhden oluen, koska en kuitenkaan pelaa. Yksi olut muuttuikin kahdeksi, sitten kolmeksi ja yhtäkkiä huomasin juoneeni kymmenen olutta.

– En ole koskaan ollut yhtä hermostuneena. Pelaajilla ja fysiikkavalmentajilla on erilainen suhde verrattuna pelaajaan ja valmentajaan. Lääkärit ja fysiikkavalmentajat yrittävät aina suojella pelaajia. Valmentaja kysyi minulta, pelaisinko vai en. Sitten sanoin hänelle, etten ole valmis pelaamaan, koska takareiteni ei ole vielä kunnossa. Todellisuudessa sanoin lääkäreille, että edellinen ilta meni todella myöhään ja minun on siksi keksittävä tekosyy valmentajalle. Onneksi toinen vaihtopelaaja kykeni pelaamaan.