Chelsea hankki Kevin De Bruynen Genkistä tammikuussa 2012.

De Bruyne pelasi kevään 2012 lainalla Genkissä ja palasi seuraavana kesänä Chelsean riveihin. Belgialaistaituri harjoitteli noin kuukauden Chelsean edustusjoukkueessa ennen kuin Werder Bremen lainasi hänet kaudeksi 2012-13.

De Bruyne pelasi loistavan lainakauden Saksan Bundesliigassa ja palasi kovin odotuksin Chelseaan. José Mourinho oli tuolloin palannut Chelsean päävalmentajaksi.

De Bruyne odotti saavansa suuren roolin Chelseassa, mutta toisin kävi. De Bruyne pelasi syyskauden aikana vain reilut 400 minuuttia Mourinhon alaisuudessa ja lähti pysyvällä siirrolla kesken kauden Wolfsburgiin.

Entinen Chelsea-pelaaja John Obi Mikel kertoi Obi One -podcastissaan De Bruynen ajasta lontoolaisseurassa.

– Mielestäni De Bruyne ei ollut tuolloin paras mahdollinen harjoittelija. Hän oli pelaaja, joka tuli ja lähti harjoituksista vihaisena. Todennäköisesti siksi, koska hän ei saanut juurikaan peliaikaa. De Bruyne oli kuin pikkulapsi, joka tuli naapuruston leikkipaikalle, eikä kukaan halunnut leikkiä hänen kanssaan.

De Bruynen asenne aiheutti myös välienselvittelyn harjoituksissa.

– Muistan, kun Samuel Eto’o ja De Bruyne ottivat rajusti yhteen harjoituskentällä. De Bruyne ei antanut itsestään niin paljon kuin Eto’o olisi halunnut, Obi Mikel totesi.