John Terry työskentelee parhaillaan Chelsean akatemiassa.

Akatemiavalmentajana toimiva Terry on etsinyt viime vuosina päävalmentajan paikkaa ammattilaisjalkapallossa. Sellaista ei ole toistaiseksi löytynyt.

Terry, 42, työskenteli Aston Villan edustusjoukkueen apuvalmentajana vuodet 2018-21.

Entinen huippupuolustaja käväisi vanhan joukkuetoverinsa John Obi Mikelin Obi One -podcastissa.

Terry kertoi hakeneensa muutamia pestejä lähdettyään Aston Villasta. Terry on käynyt muun muassa Newcastlen työhaastattelussa.

– Poistuttuani Aston Villasta hain kahta tai kolmea eri työpaikkaa. Käväisin Newcastlen työhaastattelussa. Sitä ennen kävin muutamassa muussakin haastattelussa, mutta en saanut niitä paikkoja. Se oli hienoa aikaa minulle, koska istut niissä tapaamisissa ja ymmärrät, että todellisuudessa tasoni on vielä kaukana tästä. Olin onnellinen, etten saanut niitä työpaikkoja. Opin olemaan niissä haastatteluissa.

Terry on hakenut töitä myös Ykkösliigasta, vaikkei se aluksi tuntunutkaan oikealta vaihtoehdolta.

– En mennyt Ykkösliigaan, koska en tiennyt siitä juuri mitään. En ollut koskaan pelannut Ykkösliigassa. Siksi menin työskentelemään Mestaruussarjaan. Pelasin siellä yhden kauden ja valmentanut muutaman. Ymmärsin täydellisesti, miten Mestaruussarjan ottelukalenteri toimii.

– Hain kahta työpaikkaa Ykkösliigasta, mutta en saanut kumpaakaan. Yksi seuroista, joihin hain töihin, ilmoitti haluavansa pelata kuin Manchester City. Se oli mielenkiintoista, sillä kukaan ei kykene pelaamaan samalla tavalla. Ei edes Chelsea.