Englannin jalkapalloliitto (FA) pyytää Lutonilta havaintoja sen stadionilla kuulluista huudoista, joilla viitattiin Hillsborough’n tragediaan.

Huudot kuultiin sunnuntaina, kun Luton ja Liverpool pelasivat Valioliigassa 1-1-tasapelin.

Huhtikuussa 1989 Liverpoolin ja Nottingham Forestin välisessä ottelussa syntyneessä tungoksessa kuoli lähes sata Liverpoolin kannattajaa, kun seisomakatsomoon päästettiin liikaa ihmisiä. Hillsborough’n tragedia vaati enemmän kuolonuhreja kuin yksikään toinen tapaus Britannian urheiluhistoriassa.

Osaa Lutonin kannattajista syytetään huutelusta, jossa viitattiin epäsuorasti Hillsborough’n katastrofiin.

– Olemme tietoisia Luton Townin ja Liverpoolin välisen ottelun aikana tapahtuneesta tragediahuutelusta, kommentoi FA.

– Pyydämme havaintoja Luton Townilta ja lisätietoja poliisilta.

– Tuomitsemme jyrkästi tämänkaltaiset huutelut ja jatkamme tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien, kuten seurojen, sarjojen, kannattajaryhmien ja asianomaisten viranomaisten kanssa, jotta asiaan puututtaisiin ennakoivasti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kertoi, että hän ei itse kuullut huutoja, mutta sanoi, että huuteluun syyllistyneiden ”pitäisi hävetä itseään”.

Myös Englannin jalkapallokannattajien yhdistys (FSA) tuomitsi voimakkaasti Kenilworth Roadilla kuullut huudot.

– Tragediahuutelu nosti eilen jälleen päätään. Vaikka jotain kauheaa on laulettu aiemmin, se ei anna kenellekään lupaa laulaa jotain kauheaa vuosia myöhemminm, kommentoi FSA.

The FSA

@WeAreTheFSA
Tragedy chanting reared its head again yesterday.

Totally unacceptable but also worth highlighting the progress on this issue in recent years with @spiritofshankly leading the way in condemning ALL such chants & great support from likes of Forest fans at Anfield last week.

1/3