Manchester City varmisti paikkansa Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa, kun se päihitti Sveitsin mestarijoukkue Young Boysin helponoloisesti 3–0-lukemin tiistai-iltana Etihad Stadiumilla.

Ottelun hahmoksi nousi tuttuun tapaan Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland, joka osui kertaalleen pelin kummallakin puoliajalla.

Samalla Mestarien liigan hallitseva mestari kasvatti tappiotonta putkeaan eurokentillä 18 otteluun, asettaen uuden ennätyksen englantilaisseurojen keskuudessa.

City Xtra

@City_Xtra
RECORD ALERT: #ManCity now hold the English record for the longest unbeaten streak in Europe with 18 games. 🚆🔥 @MikeMinay

LUE MYÖS: Erling Haaland sai vastustajalta erikoisen pyynnön kesken pelin – ”Et voi tehdä näin!”

Young Boys piti pelin maalittomana reilut 20 minuuttia, kunnes vieraiden keskikenttäpelaaja Sandro Lauper rikkoi Matheus Nunesia rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle, jonka Haaland upotti varmasti sisään.

Ensimmäisen puoliajan lopulla sveitsiläisten maaliverkko heilui jälleen, kun Phil Foden sijoitti pallon vasempaan alakulmaan taitavan kuljetuksen päätteeksi. Cityn akatemiakasvatti ohitti Ulisses Garcian näyttävällä tavalla murtautuakseen boksiin ja tuplasi isäntien johdon pienestä kulmasta.

Toisella puoliajan alussa peli karkasi täydellisesti Young Boysin käsistä. Ensin Haaland latasi ottelunsa toisen maalin viedäkseen Cityn 3–0-johtoon, jonka jälkeen rangaistuspotkun aiheuttanut Lauper lensi suihkuun toisen varoituksen seurauksena.

Manchester City, joka kohtaa tulevana viikonloppuna Chelsean Valioliigassa, otti jalan kuitenkin kaasulta tunnin pelin jälkeen. Haaland tuli toisen osumansa jälkeen vaihtoon, ja vaikka maalipaikkoja syntyi edelleen, eivät isännät enää onnistuneet maalinteossa.

Manchester City varmisti paikkansa lohkon kärkikaksikossa neljällä voitolla neljästä pelistä, kun ottelu tuli päätökseen 3–0-lukemissa. Samaan aikaan RB Leipzig otti 2–1-vierasvoiton Belgradin Punaisesta Tähdestä, nousten toisella sijalla yhdeksään pisteeseen.