Brighton voitti torstaina Ajaxin vieraskentällä 2-0 Eurooppa-liigassa.

Albion siirtyi johtoon vartin kohdalla. Ajaxille sattui paha syöttövirhe omalla puoliskollaan ja Brighton pelasi kahdella siirrolla huippupaikan Ansu Fatille, joka sijoitti pallon sisään.

Pallonhallinta meni avausjaksolla kotijoukkueen hyväksi, mutta Ajax ei saanut käytännössä mitään vaarallista aikaiseksi.

Toista puolikasta oli takana kahdeksan minuuttia, kun Brighton iski jälleen. Pallo kulki lyhytsyöttöpelillä näyttävästi pelaajalta toiselle ja Fatille löytyi keskustasta tilaa edetä. Lopuksi lainataituri Barcelonasta tarjoili pallon Simon Adingralle, joka täräytti komean vedon verkkoon.

Brighton siirtyi tuloksen myötä ainakin toistaiseksi lohkon piikkipaikalle ja Ajax jatkaa jumbosijalla. Amsterdamin suurseura on valtavissa vaikeuksissa myös kotimaansa pääsarjassa, jossa se on poikkeuksellisesti vasta 11:nä.

Kahdessa kohtaamisessa Brighton vei Ajaxia yhteismaalein 4-0. Kova saavutus europelien ensikertalaiselta, kun vastassa on Euroopan Cupin/Mestarien liigan nelinkertainen voittaja.

Eurooppa-liigan B-lohkossa pelataan torstaina vielä AEK:n ja Marseillen ottelu. Marseille nousisi voitolla Brightonin ohi.

B-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Brighton641110-513
2Marseille MAR632114-1011
3Ajax AJA612310-135
4AEK61146-124

Squawka

@Squawka
Brighton have won two games in Europe in their history:

◉ 2-0 vs Ajax (H)
◉ 2-0 vs Ajax (A)

They'll want to play them every week. 🤫

Linkki twiittiin.

Viaplay näyttää Eurooppa-liigan ottelut.