Liverpoolin ex-hyökkääjä Roberto Firmino paljastaa kirjassaan, että hänen vanhat joukkuekaverinsa Mohamed Salah ja Sadio Mané eivät ikinä olleet ylimpiä ystävyksiä.

Firmino, Salah ja Mané muodostivat jonkin aikaa yhden Euroopan pelätyimmistä hyökkäyskolmikoista ja voittivat yhdessä muun muassa Valioliigan ja Mestarien liigan.

Nykyään Salah on kolmikon ainoa jäsen, joka on enää Liverpoolissa. Manén matka vei Bayern Münchenin kautta saudiarabialaiseen Al-Nassriin ja Firmino seurasi häntä kuningaskuntaan Al-Ahlin riveihin.

Firminon rooli sovittelijana

Vuonna 2019 yleisö sai nähdä ensimmäistä kertaa kunnolla kipinöintiä kaksikon välillä, kun Mané raivosi vaihtopenkillä, koska Salah ei ollut tarjoillut hänelle Burnleya vastaan syöttöä avopaikkaan. Firminon mukaan heidän välillään oli kuitenkin jännitteitä jo kauan ennen sitä.

– Tunsin ne kaverit hyvin, ehkä paremmin kuin kukaan muu. Se olin minä siellä kentällä, aivan heidän keskellään. Näin omakohtaisesti katseet, irvistykset, kehonkielen, tyytymättömyyden, kun toinen oli vihainen toiselle. Tunsin sen. Olin linkki heidän välillään meidän hyökkäyspelissämme ja palomies noina hetkinä, kirjoitti Firmino ESPN:n mukaan kirjassaan Firmino kirjoitti kirjassaan Sí Señor: My Liverpool Years.

– Monille se riita [Burnley-ottelussa] Sadion ja Moun välillä oli ensimmäinen, joillekin ensimmäinen ja viimeinen. Mutta tiesin, että se oli hautunut edellisestä kaudesta 2018-19 lähtien. Vaistoni ja velvollisuuteni oli purkaa tilanne heidän välillään. Kaataa vettä tuleen – ei koskaan bensiiniä.

– He eivät koskaan olleet parhaita ystäviä; kumpikin pysytteli omissa oloissaan. Oli harvinaista nähdä heidän keskustelevan keskenään, enkä ole varma, liittyikö se Egyptin ja Senegalin väliseen kilpailuun Afrikan kilpailuissa. En todellakaan tiedä. Mutta he eivät myöskään koskaan lakanneet puhumasta, eivät koskaan katkaisseet suhteitaan. He toimivat aina äärimmäisen ammattimaisesti.

– En koskaan asettunut kummankaan puolelle. Siksi he rakastavat minua: Syöttelin aina molemmille; minulle tärkeintä oli joukkueen voitto. Monet keskittyvät siihen, mitä toin hyökkäyskolmikolle taktisesti, mutta ehkä yhtä tärkeä oli inhimillinen elementti: roolini rauhantekijänä, yhdistävänä tekijänä. Jos en olisi tehnyt sitä, kentällä olisi ollut vain myrskyjä heidän välillään.

Firmino uskoo, että hänet otettiin kolmikosta useimmin vaihtoon sen takia, että Salah tai Mané olisivat suuttuneet, jos heidät olisi käsketty penkille.

– Kaikki, muut pelaajat mukaan lukien, tiesivät, että se toimi niin. Se oli Liverpoolin huonoiten varjeltu salaisuus – kukaan ei tietenkään koskaan kysynyt, mitä ajattelin tai miltä minusta tuntui. Se on vain minun luonteeni; joukkue tulee ensin. Pomo (Jürgen Klopp) tiesi sen.

Anfield Edition

@AnfieldEdition
Firmino on Mane and Salah’s relationship: “They were never best friends; each kept himself to himself. It was rare to see the two of them talking and I’m not sure if that had to do with the Egypt–Senegal rivalry in African competitions. I truly don’t know. But they also never…

Linkki twiittiin.