Liverpoolin hyökkääjän Luis Díazin isä on päässyt vapaaksi Kolumbiassa – lähes kaksi viikkoa sieppauksensa jälkeen, kertovat Sky Sports ja BBC.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Kansallisen vapautusarmeija (ELN) on vapauttanut sieppaamansa Luis Manuel Diazin. Kapinallisryhmän jäsenet luovuttivat hänet YK:n ja katolisen kirkon virkamiehille.

Díazin, 26, isä siepattiin aseella uhaten yhdessä vaimonsa kanssa Barrancasissa Kolumbiassa 28. lokakuuta. Díazin äiti, Cilenis Marulanda, hylättiin sieppauksen jälkeen autoon, kun poliisi lähestyi kidnappaajia, mutta ELN otti pelaajan isän panttivangiksi.

ELN on Kolumbian merkittävin jäljellä oleva aktiivinen sissiryhmä. Se on taistellut valtiota vastaan vuodesta 1964, ja sillä on arviolta 2 500 jäsentä.

Kapinallisryhmä ilmoitti aiemmin, että se pyrkii vapauttamaan Díazin isän mahdollisimman pian, mutta se vaati ensin Kolumbian viranomaisilta turvatakeita.

Luis Manuel Díaz on lehtitietojen mukaan matkalla sotilashelikopterilla Valleduparin kaupunkiin, jossa hänelle tehdään lääkärintarkastus ennen kuin hänet palautetaan perheensä luokse.

Kolumbian jalkapalloliiton tiedote

– Kolumbian jalkapalloliitto kiittää kansallista hallitusta, armeijaa ja kansallista poliisia sekä kaikkia instituutioita ja virkamiehiä, jotka mahdollistivat pelaajamme Luís Díazin isän, Luís Manuel Díazin, vapauttamisen.

– Jalkapallo urheilulajina symboloi lahjakkuutta, omistautumista, tiimityötä ja ihmisten luontaisia arvoja. Kolumbiassa sen on jatkossakin oltava viihteen, terveen kilpailun, yhtenäisyyden ja ilon vertailukohta.

Siksi vaadimme, että tämä toiminta on säilytettävä, samoin kuin ne, jotka ovat mukana siinä, urheilullisessa ja hallinnollisessa osassa ja heidän perheissään, kaiken muun skenaarion ulkopuolella kuin urheilussa.

– Pallon takana pyörivät poikien ja tyttöjen, nuorten, naisten, miesten ja aikuisten jalkapalloilijoiden, heidän läheistensä ja koko maan unelmat ja illuusiot.

– Jalkapallo on intohimoa rauhassa. Älköön kukaan enää ikinä ajatelko hyökkäävänsä tätä todellisuutta vastaan.

Vicky Dávila

@VickyDavilaH
Libre Luis Manuel Díaz, padre de Luis Díaz…. Sus secuestradores del ELN lo entregaron a una comisión humanitaria.

Linkki twiittiin.