Manchester Unitedin syyskausi on sujunut kaksijakoisesti.

Se lähti viikonlopun valioliigakierrokselle kahdeksannelta sijalta ja putosi Mestarien liigan lohkossaan viimeiselle sijalle hävittyään FC Kööpenhaminalle 3-4. Lisäksi Manchester United putosi liigacupista, kun Newcastle haki Old Traffordilta tylyn 3-0 -vierasvoiton.

Manchester United päävalmentaja Erik ten Hag on luonnollisesti saanut huomattavasti kritiikkiä joukkueensa luokattoman alkukauden jälkeen.

Pelaajaurallaan muun muassa Liverpoolissa, Aston Villassa, Fulhamissa ja Englannin A-maajoukkueessakin pelannut Stan Collymore on sitä mieltä, että Manchester Unitedin pitäisi antaa ten Hagille potkut.

– Ten Hagilla ei ole tarpeellista personaallisuutta voidakseen valmentaa Manchester Unitedia. Manchester Unitedin valmentaminen tuo mukanaan valtavasti vastuuta, mutta joka kerta, kun katson ten Hagia sivurajalla, hän ei kykene näyttämään itseluottavaiselta. Oikeastaan asia on täysin päinvastoin. Ten Hag näyttää kuin peuralta ajovaloissa varsinkin silloin, kun Manchester United joutuu tappioasemaan.

Nykyään jalkapalloasiantuntijana Englannissa työskentelevän Collymoren mukaan Manchester United tarvitsee Roberto De Zerbin uudeksi päävalmentajakseen.

– Tiedän, että seura yrittää olla antamatta potkuja valmentajalleen kesken kauden, mutta ten Hagin on lähdettävä. Jos Glazerit tai Jim Ratcliffe päättävät luottaa häneen loppukauden ajan, niin ok, mutta kauden jälkeen heidän on tehtävä kaikki mahdollinen saadakseen De Zerbin Brightonista.

Manchester United voitti lauantaina Luton Townin 1-0 ja nousi ainakin väliaikaisesti kuudenneksi sarjataulukossa.