Tottenham palkkasi Juande Ramosin päävalmentajakseen syksyllä 2007.

Tottenham oli pelannut surkean alkukauden ja oli putoamiskamppailussa, kun espanjalaisluotsi saapui joukkueen peräsimeen. Tottenham pelasi vahvan loppukauden Ramosin alaisuudessa.

Tottenham sijoittui sarjataulukossa 11. sijalle ja voitti liigacupin mestaruuden. Kyseessä on edelleen Tottenhamin viimeisin pokaali. Teemu Tainio oli voittamassa Ramosin kanssa liigacupia.

Ramosin Tottenham-pesti päättyi potkuihin lokakuussa 2008.

Ramos kertoi Relevon haastattelussa ajautuneensa erimielisyyksiin Tottenhamin pelaajien kanssa kiellettyään leivonnaiset joukkueen hotelliaamupalalta. Ramosin mukaan pelaajien ruokavaliot olivat niin epäterveellisiä, että hän joutui astumaan väliin ja muuttamaan buffetin sisältöä merkittävästi.

– Minua kutsuttiin seuran sisällä armottomaksi. Pelaajat keksivät minulle sen nimen. Olin kuulemma armoton, koska en antanut heidän syödä leivonnaisia. Pelaajien piti pitää huolta ruokavaliostaan. En joustanut siitä. Nyt, 10-12 vuotta myöhemmin kyse on täysin normaalista asiasta kaikissa seuroissa.

– Tottenhamissa otteluita edeltäneet päivät hotelleissa olivat kuin häihin olisi mennyt. Siellä oli aina buffet-pöydät odottamassa. Mutta kyse ei ollut asiallisesta buffetista urheilijoille. Siellä oli ainoastaan leivonnaisia, muffinsseja ja epäterveellisiä aamiaisia. Sitten kielsin ne. Leivonnaisiin tottuneet pelaajat valittivat siitä.

– Määräsin joukkueelle uudenlaisen buffetin, jossa oli tarjolla pastaa ja kanaa. Jälkiruoaksi oli jogurttia. Kyse oli otteluun keskittymisestä. Tarjolla oli oltava urheilijalle sopivaa ruokaa. Pelaajat eivät tykänneet siitä. He väittivät olevansa nälissään. Miten joudut olemaan nälkäinen, jos kyseessä on buffet, jossa saa syödä niin paljon kuin jaksaa? He halusivat syödä vain leivonnaisia.