James Ward-Prowse siirtyi elokuussa kasvattajaseurastaan Southamptonista West Hamiin.

Southampton putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta Mestaruussarjaan. Ward-Prowse oli edustanut koko uransa ajan Southamptonia, mutta kesällä oli oikea aika siirtyä eteenpäin ja pysyä Valioliigassa.

Ward-Prowse, 29, on pelannut loistavan syyskauden West Hamissa. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on 16 otteluun syntynyt kaksi maalia ja peräti yhdeksän maalisyöttöä.

Ward-Prowse tunnetaan hyvin laadukkaana erikoistilannespesialistina. Pallotaituri on tuonut uuden ulottuvuuden muun muassa joukkueen vapaapotkuihin ja kulmapotkuihin.

Monet ovat kummastelleet, miksei Ward-Prowse ole päässyt syksyn aikana mukaan Englannin A-maajoukkueeseen. Gareth Southgate jätti Ward-Prowsen jälleen ulos maajoukkueesta.

West Hamin päävalmentaja David Moyes on tosin onnellinen, kun joukkueen ehdoton avainpelaaja saa levättyä.

– Olen varsin huojentunut, että hän saa levättyä tämän viikon. Meidän on muistettava se, että olemme pelanneet hurjan määrän otteluita. James auttaa joukkuettamme valtavasti. Uskon Southgaten ajattelevan häntä aina, mutta toisaalta Southgatella on niin paljon pelaajia, joista valita… James odottaa, jos maajoukkueessa olisi vaikka loukkaantumisongelmia.

– Totta puhuen hän on erikoistilanteissa maailmanluokan pelaaja. Jos olisin hän, olisin varmasti pettynyt siihen, ettei joukkuetoverit ole onnistuneet tekemään enemmän maaleja hänen tarjoiluistaan.