Riyad Mahrez siirtyi kesällä Manchester Citystä saudiarabialaiseen Al-Ahliin.

Al-Ahli maksoi Mahrezista noin 35 miljoonan euron siirtosumman. Mahrez, 32, on pelannut vahvan alkukauden Saudi-Arabiassa. 13 sarjaotteluun on syntynyt viisi maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Mahrez edusti Manchester Cityä vuodet 2018-23. Mahrez voitti seurassa muun muassa neljästi Valioliigan mestaruuden. Viime kaudella Mahrez juhli Manchester Cityn kanssa historiallista triplamestaruutta.

L’Équipe haastatteli Mahrezia, joka kertoi pettyneensä viime kauden rooliinsa Manchester Cityssä. Mahrez jäi pienelle vastuulle etenkin Mestarien liigan pudotuspeleissä. Puolivälieristä lähtien Mahrez pelasi vain vaivaiset 11 minuuttia pudotuspeleissä.

– Kenties oli oikea aika lähteä, koska olin pelannut Manchester Cityssä viiden vuoden ajan ja voittanut kaiken mahdollisen. En päässyt kentälle Mestarien liigan välierissä tai finaalissa. Aiemmilla kausilla olin aina avauskokoonpanossa Mestarien liigassa ja olin aina tärkeä pelaaja joukkueelle. En voi sanoa, että viime kausi olisi sujunut huonosti, mutta jotain jäi hampaankoloon.

Mahrezin mukaan Pep Guardiola halusi hänen jäävän Manchester Cityyn.

– Kyseessä oli uusi haaste ja projekti. Siksi päätin lähteä. Txiki Begiristain ja Guardiola halusivat minun jäävän seuraan. He tekivät sen minulle selväksi. Mietin siirron hyviä ja huonoja puolia ja lopulta päätin lähteä. En kadu sitä. Olen onnellinen täällä.