Evertonin maalivahtilegenda Neville Southall sanoo, että seuran on parasta hyväksyä saamansa rangaistus ja jatkaa eteenpäin.

Valioliiga tiedotti perjantaina, että Evertonilta vähennetään välittömästi kymmenen pistettä, koska seuran katsotaan rikkoneen sarjan taloussääntöjä.

Southallin, 65, mukaan on ymmärrettävää, että Everton aikoo valittaa päätöksestä, koska kaikki tekevät nykyään niin. Hän ei kuitenkaan usko, että rangaistus menee mihinkään, joten sen kanssa on vain elettävä.

– Se on ollut tulossa, joten se ei ollut yllätys. Loppujen lopuksi he tiesivät, että se oli tulossa. Jos he kohtelevat Evertonia noin, he kohtelevat myös muita seuroja samoin. Muuten se on yhden seuran syrjintää, kommentoi Southall BBC:lle.

– Se vain yhdistää pelaajia, manageria ja kannattajia mikä on hyvä asia, mutta heidän on valitettava, koska kaikki tekevät niin.

– Jos olisin heidän sijassaan, ottaisin sen (rangaistuksen) kuitenkin vastaan ja hoitaisin sen pois tieltä. He pelaavat hyvin, eikä Valioliiga ole mikään loistava sarja alemmalta puoliskoltaan, joten meillä on mahdollisuus voittaa se pieni osa liigasta.

– Se kuulostaa kovalta ja kauhealta, mutta jos rikoit sääntöjä, rikoit sääntöjä – hyväksy se.

Walesilainen Southall pelasi Evertonissa 750 ottelua vuosina 1981-1998, enemmän kuin yksikään toinen pelaaja seuran historiassa.

B/R Football

@brfootball
Everton have been docked 10 points for breaching the Premier League’s profit and sustainability rules

They immediately drop from 14th to 19th in the table

Linkki twiittiin.