Mateo Kovačić siirtyi kesällä Chelseasta Manchester Cityyn.

Kovačić on saanut syyskaudella varsin mukavasti vastuuta uudessa joukkueessaan. Pep Guardiola on nimennyt Kovačićin kuudesti avauskokoonpanoon Valioliigassa.

Hiljattain loukkaantunut Kovačić on sivussa pelikentiltä seuraavat 2-3 viikkoa, mutta palannee sen jälkeen joukkueensa avaukseen.

Kovačić kertoi Manchester Cityn julkaisemassa podcastissa, että olisi halunnut siirtyä aiemmin Guardiolan alaisuuteen.

– Tämä kokemus on samaan aikaan uskomattoman hieno ja myös vaikea, koska opin jatkuvasti uusia asioita. Olisin halunnut siirtyä tänne aiemmin, jotta olisin oppinut nämä asiat nuorempana, mutta ei ole koskaan myöhäistä oppia uusia asioita. Olen onnellinen voidessani oppia asioita Guardiolalta.

Ensimmäiset päivät ja viikot Guardiolan kanssa olivat vaikeita, sillä valmentaja vaatii pelaajiltaan erilaisia asioita.

– Joskus tykkään juosta paljon kentällä, mutta Guardiola sanoi minulle kerran, että ole rauhallisempi, äläkä juokse liikaa. Se oli minulle pieni yllätys. Ensimmäisinä päivinä oli vaikea ymmärtää, mitä Guardiola haluaa. Hän korjasi usein liikkeitäni. Guardiola on fantastinen valmentaja ja olen nauttinut paljon alusta saakka.