Bernardo Silva on Benfican kasvatti.

Kahdeksanvuotiaana Benfican junioriakatemiaan liittynyt Silva ehti pelata vain yhden ottelun Portugalin pääsarjassa ennen kuin seura myi pelaajan AS Monacoon yli 15 miljoonalla eurolla tammikuussa 2015.

Manchester Cityn ja Portugalin A-maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Silva, 29, kertoi lehdistötilaisuudessa haluavansa palata joskus kasvattajaseuraansa.

Silva ei tosin ollut järin mielissään siitä, ettei hän saanut missään vaiheessa todellista mahdollisuutta Benfican edustusjoukkueessa ennen siirtoaan AS Monacoon.

– Ajattelin, että Benfica olisi voinut pitää minusta kiinni toisella tavalla. En kritisoi pelkästään Luís Filipe Vieiraa (Benfican entinen puheenjohtaja), vaan neljän tai viiden ihmisen porukkaa, jotka näkivät asiat eri tavalla kuin minä.

– Haluan palata Benficaan. Jos jossain vaiheessa Benfica haluaa minut, asioita tapahtuu. En kykenisi pelaamaan Portossa tai Sportingissa. Sitä ei tule tapahtumaan, Silva vakuutti.

Silvan nykyinen sopimus Manchester Cityn kanssa päättyy kesällä 2026. Silva on saanut syyskaudella mukavasti vastuuta seurajoukkueessaan ja on viimeistellyt kaikki kilpailut mukaan luettuna kolme maalia ja antanut toiset kolme maalisyöttöä.