Valioliiga-seurojen äänestys lainasiirtojen kieltämisestä saman omistajan joukkueiden välillä ei saanut tarvittavaa kannatusta, kertoo BBC.

Kaksitoista seuraa äänesti lähipiirilainojen kieltämisen puolesta, mikä oli kaksi vähemmän kuin tarvittava kahden kolmasosan vähemmistö.

Athleticin mukaan Valioliiga luokittelee lähipiiriin kuuluvaksi osapuoleksi sellaisen tahon, jolla on ”olennainen vaikutusvalta seuraan tai joka kuuluu samaan yritysryhmään kuin seura”. Heidän arvionsa perustuu ”suhteen sisältöön eikä pelkästään oikeudelliseen muotoon”.

BBC:n mukaan kieltoa vastaan äänestivät Newcastle, Manchester City, Chelsea, Sheffield United, Everton, Wolverhampton, Nottingham Forest ja Burnley.

Äänestystuloksen myötä esimerkiksi Newcastle voi tammikuussa hankkia lainapelaajia seuroista, jotka ovat sen tavoin Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) omistuksessa.

PIF, joka antoi 80 prosenttia Newcastlen oston rahoituksesta, otti kesäkuussa haltuunsa neljä Saudi-Arabian johtavaa seuraa: Al-Nassrin, Al-Hilalin, Al-Ahlin ja Al-Ittihadin.

Newcastleen on huhuttu Wolvesista Al-Hilaliin siirtynyttä keskikenttäpelaajaa Rúben Nevesiä, mutta viimeisimpien tietojen mukaan hän ei ole lähdössä Lähi-idästä.

Kieltoa ehdotettiin väliaikaiseksi toimenpiteeksi siihen asti, että ennen kesän siirtoikkunaa voitaisiin sopia konkreettisesta ratkaisusta. Sen oli määrä koskea vain tulevia lainoja, ei lähteviä.

BBC Sport

@BBCSport
Newcastle will be permitted to sign players on loan from the Saudi Pro League in January after a vote by Premier League clubs on a temporary ban on related-party loans did not receive the support required to be introduced.

Linkki twiittiin.