Newcastlen kannattajat ovat ottaneet ristiriitaisesti vastaan seuran osaomistajan Mehrdad Ghodoussin toiveen äänekkäämmästä kotiyleisöstä.

Harakat voitti lauantaina Chelsean komeasti 4-1 St James’ Parkilla Valioliigassa.

Ghoudoussi onnitteli pelin jälkeen joukkuetta voitosta ja toivoi samalla, että kannattajat pitäisivät kotipeleissä enemmän ääntä.

– Mikä joukkue! Meidän täytyy antaa näille kavereille enemmän tukea stadionilla, meidän täytyy olla äänekkäämpiä, meidän täytyy olla 12. pelaaja, kirjoitti Ghoudoussi X:ssä.

Osa kannattajista allekirjoitti omistajan näkemyksen, mutta vielä useampi ilmaisi pettymyksensä Newcastlen uuteen lipunmyyntijärjestelmään.

Uudessa systeemissä kannattajat voivat valita, minkä hintaluokan lippuja he hakevat, mutta paikat jaetaan satunnaisesti. Newcastlen jäsenillä on etuoikeus lippuarvonnassa, mutta myös heidän paikkansa arvotaan.

Seura teki jo aiemmin syksyllä muutoksia järjestelmään kannattajien valitusten takia, mutta moni on yhä tyytymätön. Newcastlen kannattajajärjestön kyselyssä joka kolmas kannattaja oli pettynyt lipunmyyntijärjestelmään.

Ghoudoussin julkaisun kommenttikentässä ihmiset valittivat, että on vaikea luoda kotipeleihin tunnelmaa, kun joutuu istumaan turistien ja vieraskannattajien joukossa.

– Tonneittain turisteja ympärilläni tänään. Hoitakaa se kuntoon, niin saatte ehkä tunnelman takaisin, kommentoi yksi kannattaja.

– Haluaisin tietää, miten neljä Chelsean kannattajaa pääsi kotipäätyyn? ihmetteli toinen.

– Luulen, että ihmisten on vaikea järjestäytyä ja järjestää asioita/lauluja/kannatushuutoja, kun he eivät istu yhdessä. Antakaa ihmisten valita paikkansa ja istua ystäviensä kanssa, niin tilanne luultavasti paranee, kirjoitti eräs kannattaja.

– Antakaa kannattajien valita haluamansa paikka, hylätkää tämä arvontapaska. Nopein sormi ensin, kuten aiemminkin toimi. Sallikaa minun ostaa lippu oman istumapaikkani viereen, jotta poikani voi tulla otteluun. Älkää pitäkö meitä itsestäänselvyyksinä, ja ennen kaikkea tehkää se ihmisille kohtuuhintaiseksi.

Mehrdad Ghodoussi

@ghodoussi
What a team ❤️ 👀 #nufc we need to give these guys more support in the stadium, we need to be louder, we need to be the 12th man. #HWTL

Newcastle United FC

@NUFC
WE ARE UNITED. 👊

Linkki twiittiin.