Erik ten Hag uskoo Manchester Unitedin pystyvän pärjäämään mahdollisesti vihamielisessä ympäristössä. Joukkue kohtaa huomenna Turkissa Galatasarayn Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella.

United tarvitsee vieraspelistä vähintään tasapelin pitääkseen jatkohaaveensa elossa. Kyseessä on seuran ensimmäinen vierailu Istanbuliin 30 vuoteen.

United ja Galatasaray kohtasivat vuonna 1993 viimeisellä karsintakierroksella. Manchesterilaisseura karsiutui tuolloin vierasmaalisäännöllä. Avausosa Old Traffordilla päättyi 3-3 ja toinen osa Turkissa maalittomiin lukemiin.

United hävisi lokakuun alussa Galatasaraylle kotonaan 2-3-lukemin. Joukkue haluaa nyt kääntää kahden kuukauden takaisen pettymyksen.

– Me tiedämme pystyvämme voittamaan vieraissa ja olemme luottavaisia siitä, ten Hag kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Viimeiset vieraspelit liigassa ovat myös olleet vihamielisissä ympäristöissä. Olemme pelanneet niissä hyvin ja pitäneet päämme kylmänä.

30 vuoden takainen Istanbulin vierailu muistetaan Galatasarayn kannattajien luomasta painostavasta ja vihamielisestä tunnelmasta. Unitedin joukkue toivotettiin tuolloin lentokentällä tervetulleeksi kyltillä, jossa luki: ”Tervetuloa helvettiin.”

Ten Hag on valmis astumaan Istanbulin hornankattilaan.

–Se on historiaa ja meidän on tehtävä tästä oma ottelumme. Meidän on luotava oma tulevaisuutemme, United-luotsi kommentoi.

Galatasarayn ja Manchester Unitedin välinen kamppailu pelataan keskiviikkona 29.11. Ottelu alkaa kello 19:45.

LUE MYÖS!