Newcastle koki karvaan pettymyksen tiistai-iltana jäätyään Mestarien liigassa PSG:n vieraana 1-1 -tasapeliin.

Tulos olisi varmasti miellyttänyt etukäteen, mutta Newcastle johti ottelua vielä lisäajalla ja oli nappaamassa tärkeät kolme pistettä jatkopaikkaa ajatellen. PSG:lle vihellettiin kuitenkin rangaistuspotku, kun pallo osui Newcastle-pelaaja Tino Livramenton käteen. Pallo kimposi Livramenton rinnasta käteen ja pallo vietiin pilkulle.

Rangaistuspotkutuomio on herättänyt paljon puhetta ja kritiikkiä, sillä pallo pelattiin kohti Livramentoa vain muutaman metrin etäisyydeltä, ja lisäksi peliväline osui käteen ainoastaan kimpoamisen kautta.

Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe ei sulattanut tuomiota.

– Mielestäni se oli väärä tuomio. Se ei mennyt oikein. Nykyään on niin monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon. Pallo osuu aluksi Livramenton rintaan, josta se kimpoaa käteen. Käsi ei ole kuitenkaan luonnottomassa asennossa. Kädet olivat alhaalla, mutta hän oli juoksuliikkeessä. Mielestäni kyseessä on surkea ja todella turhauttava päätös varsinkin huomioiden sen, miten vähän kellossa oli aikaa jäljellä. Emme voi enää tehdä sille mitään, Howe summasi.

Newcastlen on voitettava AC Milan lohkovaiheen päätöskierroksella ja samaan aikaan toivottava, että jatkopaikan varmistanut Borussia Dortmund voittaa PSG:n. Muussa tapauksessa Newcastle ei selviä Mestarien liigan pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: Lisäajan draamaa! Newcastlelle valtava pettymys Mestarien liigassa