Evertonin manageri Sean Dyche ei todellakaan halua jäähyjä jalkapalloon.

Kansainvälisen jalkapalloliiton johtokunta (IFAB), lajin säännöistä päättävä elin, on antanut tukensa jäähyjen testaamiselle ammattilaisotteluissa.

Englannissa jäähyt ovat olleet kokeilussa amatöörisarjoissa kaudesta 2019-20 alkaen. IFAB ei ole vielä päättänyt, missä ammattilaissarjoissa uudistusta kokeillaan ensimmäiseksi, mutta johtokunnan jäsen, entinen huipputuomari Pierluigi Collina on sanonut, että kokeilun on tarkoitus alkaa ”pian”.

Amatöörisarjoissa on jaettu kymmenen minuutin jäähyjä niin sanotuista ”oranssin kortin” rikkeistä, kuten niskuroinnista tuomarille ja taktisista rikkeistä.

Giorgio Chiellinin rike Bukayo Sakaa vastaan toissa vuoden EM-kisojen loppuottelussa oli tiettävästi yksi IFAB:n esimerkki taktisista rikkeistä, joita voitaisiin tulevaisuudessa pitää jäähyn arvoisena rikkomuksena. Tilanteessa Chiellini kiskaisi Sakan nurin paidan kauluksesta, kun englantilaislaituri oli karata häneltä keskiviivan tuntumassa. Italialaistopparilla ei ollut aikomustakaan pelata palloa, mutta hän ei myöskään vienyt ilmeistä maalintekopaikkaa tai pelannut väkivaltaisesti.

Dyche ei ollut jäähyistä kysyttäessä lainkaan innostunut ajatuksesta.

– En tiedä, miksi he eivät jätä peliä välillä rauhaan. En usko, että sitä tarvitaan. Henkilökohtaisesti en usko, että sitä halutaan, mutta kannattajat saattavat olla eri mieltä, sanoi Dyche BBC:n mukaan.

– Miten se hoidetaan? Jos pelaaja lähtee kentältä, miten sitä hallitaan? Terveys ja turvallisuus? Lämmitteleekö hän vai saako hän istua alas? Onko hänen jäätävä istumaan? Jos hän saa kymmenen minuutin rangaistuksen, saako hän lämmitellä kaksi minuuttia uudestaan?

– Olen tosissani, tähän on maailma mennyt. Se on outo asia harkita, mutta jos se tuodaan mukaan, niin sitten se on niin.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
IFAB has approved proposed trials whereby only the team captain may approach the referee and for sin bins to be tested at a higher level 🚨🗑️

Linkki twiittiin.