Héctor Bellerín siirtyi Barcelonan organisaatiosta Arsenaliin kesällä 2011.

Bellerín oli tuolloin vain 16-vuotias. 

Bellerín nousi Arsenalin edustusjoukkueeseen ja pelasi lopulta lontoolaisjätin paidassa 239 virallista ottelua. Bellerín juhli Arsenalin kanssa kolmesti FA Cupin mestaruutta.

Laitapuolustaja poistui Arsenalista vajaat kaksi ja puoli vuotta sitten. Bellerín pelasi kauden lainalla Betisissä ja siirtyi sen jälkeen vapaana agenttina Barcelonaan. Barcelonasta matka jatkui Sportingiin ja sieltä takaisin Betisiin pysyvällä siirrolla. Bellerín, 28, kuuluu Betis-luotsi Manuel Pellegrinin luottopelaajiin.

Sky Sports haastatteli Belleríniä, joka kertoi muun muassa siitä, miten poistuminen Arsenalista todellisuudessa sujui.

– Arsenalista poistuminen oli todella vaikea päätös. Monet ajattelivat, että halusin todella lähteä Arsenalista, mutta kyse oli ainoastaan ajanjakson muutos. Rakastan Arsenalia ja aikaani seurassa. Rakastin seuran työntekijöitä, joilta sain paljon tukea. Emiratesilla joka viikonloppu pelaaminen oli kuin toteutunut unelma. Minusta vain tuntui sillä hetkellä, että siirto muualle oli jotain, mitä tarvitsin.

Bellerín kertoi myös mielipiteensä Mikel Artetasta. Arteta toimi niin Bellerínin joukkuetoverina kuin valmentajanakin.

– Mikel on huippuvalmentaja. Hän oli myös joukkuetoverini. Puhumme upeasta valmentajasta ja olen iloinen siitä, että he ovat löytäneet sellaisen pelitavan, jota Arteta on aina peräänkuuluttanut. Arteta löysi oikeat pelaajat pelitapaansa ja lisäksi kannattajat ovat jälleen hänen tukenaan. Kyseessä on valmentaja, joka oppii jatkuvasti uutta ja mielestäni se on selvä vahvuus. Arteta kykenee sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja oppimaan virheistään. Hän kykenee uusiutumaan vuosittain.

– Hän valmensi meitä jo pelaajaurallaan. Jo silloin oli helppo huomata, että hänellä oli hyviä ideoita. Muistan, miten hän kertoi meille ennen otteluita, miten se tulisi menemään ja miten meidän pitäisi prässätä. Se oli hienoa. Kaikki tiesimme, että hänestä tulee jonain päivänä valmentaja.