Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kommentoi varovaisesti erotuomari Simon Hooperin viime hetkien kohupäätöstä sunnuntain ottelussa Tottenhamia vastaan.

Peli oli toiseksi viimeisellä minuutilla loppulukemissaan 3-3, kun City lähti nopeaan hyökkäykseen. Emerson Royal rikkoi Cityn Erling Haalandia ja Hooper laittoi pillin suuhunsa. Haaland nousi kuitenkin takaisin pystyyn, Hooper antoi pelin jatkua ja Haaland pelasi Jack Grealishin läpiajoon.

Paitsiolippu ei noussut ja Grealish pääsi yksin Tottenhamin linjan taakse, kun yllättäen Hooperin pilli soi. Tuomari ei katsonutkaan hyötyä loppuun saakka, vaan vihelsi Citylle vapaapotkun Haalandiin kohdistuneesta rikkeestä.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tästä vihellyksestä riittänee porua, kun Erling Haaland pelaa Jack Grealishin läpiajoon, mutta tuomari Simon Hooper viheltää Citylle vapaapotkun aiemmasta rikkeestä. 😬

#valioliiga

Käytännössä koko Manchester Cityn joukkue piiritti Hooperin ja vaati oikeudenjakajalta selitystä päätökseen, joka saattoi viedä isänniltä ratkaisevan maalintekopaikan. Etenkin Haaland oli raivoissaan tuomarille ja huuteli tälle vielä pelin jälkeen niin kentältä poistuessaan kuin sosiaalisessa mediassa.

Kun Guardiolalta kysyttiin Hooperin vihellyksestä, espanjalaismanageri vastasi, että hän ei anna ”Mikel Arteta -kommenttia”.

Guardiola viittasi vastauksellaan Arsenaliin manageriin Mikel Artetaan, joka kutsui viime kuussa tuomarien toimintaa ”häpeälliseksi” Newcastlen tehtyä kiistanalaisen maalin Tykkimiehiä vastaan. Arteta työskenteli Cityssä Guardiolan apuvalmentajana ennen kuin siirtyi Arsenaliin peräsimeen.

– Seuraava kysymys. En anna Mikel Arteta -kommenttia, sanoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– On vaikeaa [ymmärtää sitä], kun tarkastelee videota. Tuomari puhaltaa pilliin sen jälkeen, kun hän on jo sanonut, että peliä jatketaan. Pilli soi syötön jälkeen. En ymmärrä tätä toimintaa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan Guardiola sanoi, että Haalandin reaktio tilanteeseen oli ”normaali”.

Manchester City on 14 kierroksen jälkeen Valioliigassa kolmantena, kolme pistettä perässä sarjakärki Arsenalia.

Cityn vire

Sunnuntain tuloksen myötä City on jäänyt nyt kolmessa peräkkäisessä sarjaottelussa tasapeliin, päästäen noissa otteluissa yhteensä kahdeksan maalia. Hallitsevalla mestarilla on muutenkin ollut yllättäviä vaikeuksia puolustuspäässään, sillä City on pitänyt elokuun jälkeen Valioliigassa vain kaksi nollapeliä.

Guardiolan mukaan ”huono tuuri” ei riitä selitykseksi.

– Opin Johan Cruijffilta, että huonoa onnea ei jalkapallossa ole olemassa, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Ihmiset sanovat, että olemme huolissamme tekopaikoista, joita annamme vastustajalle. Itse asiassa emme anna heille mitään, mutta jokaisesta antamastamme paikasta syntyy maali, mikä tekee siitä vaikeampaa.

– Hyviä joukkueita eivät määrittele hyvät hetket. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme kohdanneet tämän tilanteen, jossa pelaamme hyvin, mutta tuloksia ei tule. Löydämme aina ratkaisun, mutta viime aikoina tuloksia ei ole tullut ja meillä on ollut vaikeaa.