Sheffield United on antanut kenkää managerilleen Paul Heckingbottomille ja pestannut hänen tilalleen entisen käskyttäjänsä Chris Wilderin.

Seuran omistaja Abdullah Bin Mosaad Al Saud kertoi valmentajavaihdoksesta TalkSportin haastattelussa.

Sarjanousija Blades on Valioliigassa jumbosijalla voitettuaan vain yhden 14 ottelustaan.

Heckingbottom, 46, nousi viime vuosina askel askeleelta seuran organisaatiossa ylöspäin, kunnes hän siirtyi edustusjoukkueen peräsimeen marraskuussa 2021.

Wilder, 55, taas luotsasi Sheffield Unitedia vuosina 2016-2021 nostaen joukkueen kolmanneksi korkeimmalta sarjaportaalta Valioliigaan. Blades keräsi runsaasti kehuja varsinkin hänen ensimmäisellä pääsarjakaudellaan, mutta seuraava päättyi jumbosijaan. Wilder lähti lätkimään maaliskuussa 2021 ajauduttuaan erimielisyyksiin seurajohdon kanssa.

Abdullah kertoi kuitenkin jo aiemmin tänä syksynä, että hän on pitänyt säännöllisesti yhteyttä kannattajien rakastamaan manageriin. Tiistaina seuraomistaja sanoi TalkSportilla, että Wilder on ”paras mies maapallolla ottamaan seuran haltuunsa juuri nyt näissä olosuhteissa”.

– Kyllä [olen tehnyt päätöksen], kertoi Abdullah.

– Chris on käytännössä seuran kunniajäsen, hän on osa Sheffield Unitedin historiaa. Yksi asia, jonka haluan aina tehdä, ei vain jalkapallossa, vaan kaikissa yrityksissäni, on säilyttää hyvät suhteet entisiin työntekijöihini riippumatta siitä, miten se päättyi. Mielestäni asioista pitäisi päästä yli.

– Chris on todella optimistinen siitä, että hän pystyy pelastamaan kauden. Hän ei odota sen olevan helppoa, mutta hän uskoo, että se on mahdollista.

Sheffield Unitedista lähdettyään Wilder on valmentanut Middlesbrough’ta ja lyhyesti Watfordia. Heckingbottom on ensimmäinen manageri, joka saa tällä kaudella kenkää Valioliigassa.

Linkki twiittiin.