Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe on vahvistanut, että maalivahti Nick Popea odottaa neljän kuukauden tauko tositoimista.

Englannin maajoukkuevahdilta meni olkapää sijoiltaan viime lauantaina, kun hän hyppäsi torjuntaan 1-0-voitossa Manchester Unitedia vastaan.

– Hän on luonnollisesti allapäin, koska meillä on tulossa valtavia pelejä ja hänellä on edessä EM-kisat, Howe sanoi BBC:n mukaan.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että hän tarvitsee leikkauksen, joten hän on poissa jonkin aikaa, luultavasti noin neljä kuukautta.

Pope, 31, oli ennen loukkaantumistaan pelannut jokaisen minuutin Newcastlen tämän kauden sarjapeleissä ja Mestarien liigassa.

Lehtitietojen mukaan Newcastle kartoittaa tammikuun siirtoikkunaa ajatellen Popelle korvaajaa. Seuraan on huhuttu ainakin David de Geaa ja Arsenalin Aaron Ramsdalea. Howe sanoi, että jos Newcastle tekisi loukkaantumisten takia hankintoja, heidän pitäisi hankkia pelaajia joka paikalle.

– Olen nähnyt paljon median otsikoita maalivahdeista ja muista pelaajista. Me emme ole tehneet mitään tiedusteluja, sanoi Howe.

– Tämä on mahdollisuus muille maalivahdeille vahvistaa asemiaan.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"It's a big blow, we think he'll be out for roughly four months"

Eddie Howe has confirmed Nick Pope has picked up a long-term injury, another big player out for Newcastle👇

Linkki twiittiin.