Martin Ødegaard pelaa hienoa kautta.

Valioliigan ja Mestarien liigan ottelut mukaan luettuna Ødegaard on pelannut syyskaudella 16 ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä kuusi maalia ja kolme maalisyöttöä.

Arsenal johtaa Valioliigaa ja Ødegaard on esiintynyt viime kauden tapaan edukseen. Joukkueen kapteeni on Arsenalin hyökkäyksen sydän. 

Ødegaard, 24, on edustanut Arsenalia vajaan kolmen vuoden ajan. Arsenal lainasi Ødegaardin Real Madridista tammikuussa 2021. Ensimmäiset puoli vuotta sujui lainalla ja sen jälkeen Arsenal hankki Ødegaardin noin 35 miljoonalla eurolla. Se on sittemmin osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi, sillä norjalaistähti on noussut Valioliigan parhaiden pelaajien joukkoon.

Arsenalin urheilutoimenjohtaja Edu Gaspar käväisi Marcan haastattelussa ja kertoi mielipiteensä Ødegaardista. Gasparin mukaan Arsenalilla on ollut Ødegaardin kanssa enemmän kärsivällisyyttä kuin muilla seuroilla.

– On pelaajia, jotka saavat itsestään parhaan irti tietyssä ympäristössä ja jossain toisessa paikassa eivät. Kyse on pitkälti hyvistä hetkistä ja mahdollisuuksista, joita pelaajalle annetaan. Meidän strategiamme on hankkia nuoria pelaajia ja hän sopi hienosti siihen. Martin tuli tänne aluksi lainalle ja myöhemmin päätimme hankkia hänet.

– Seurasimme häntä monen vuoden ajan ja ehkä meillä on ollut hänen kanssaan enemmän kärsivällisyyttä kuin muilla. Nyt hän on kapteenimme ja nauttii kentällä. Martin on yksi keulakuvistamme.