Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myöntää, että hänen on vaikea nähdä keskikenttäpelaaja Kalvin Phillipsiä avauskokoonpanossaan.

Phillips, 28, on jäänyt pieneen rooliin siitä lähtien, kun hän siirtyi kesällä 2022 Leedsistä Cityyn lähes 50 miljoonalla eurolla. Kuluvalla kaudella Phillips on saanut vasta 216 minuuttia peliaikaa.

Vähäinen vastuu on johtanut siihen, että monet ovat kyseenalaistaneet hänen paikkansa Englannin A-maajoukkueessa.

Siirtohuhuissa Phillipsiä on viety pois Citystä tammikuun siirtoikkunassa. Guardiola ei ole varma, mitä pelaajan tulevaisuus pitää sisällään.

– Olen niin pahoillani päätöksestäni hänen puolestaan. Olen sanonut sen monta kertaa. Hän ei ansaitse sitä, mitä hänelle on tapahtunut, ja olen niin pahoillani, kommentoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

Espanjalaisluotsin mukaan Phillips on käyttäytynyt ammattimaisesti, mutta Guardiola ei näe pelisuunnitelmassaan käyttöä hänelle.

– Se johtuu vain siitä, että visualisoin joitakin asioita,visualisoin joukkueen ja muita asioita – ja minun on vaikea nähdä häntä siinä.

– Jos yksi kaveri käyttäytyy huonosti, en välitä. Mutta se, miten hän käyttäytyy joukkuekavereidensa ja kaikkien kanssa, sen takia minä välitän. Siksi toivon, että tilanne voi muuttua.

– Ja olen sanonut monta kertaa, että jos hän jää tänne tammikuussa, olen enemmän kuin tyytyväinen, koska hän harjoittelee todella hyvin ja hän on hieno kaveri ja luonne.

Phillipsin sopimus Manchester Cityssä on voimassa kesään 2028 saakka.

Sam Lee

@SamLee
Guardiola says he is "so sorry" for Kalvin Phillips, praises his attitude and application (and how he is always asking for that). But says "I visualise the team (in terms of how to play) and I struggle to see him."

Linkki twiittiin.